Ugrás a fő tartalomra

Panni a Nyuszi csoportban

Szeptember 4-én indult a lányok idei óvodai éve, mert Panninak ekkor kezdődött a beszoktatás. Első nap csak két órát voltunk bent, ami nekem kicsit fura volt, főleg, hogy bölcsisként három napot kaptunk a beszoktatásra. Még jobban meglepődtem, amikor kiderült, hogy pénteken nem hogy nem alhat ott, de még ebédet sem rendeltek neki. Ezt szóvá is tettem, mivel hétfőn már Attila viszi hétre és ott is alszik. Végül kapott pénteken ebédet. A beszoktatás három napja alatt egyszer sem sírt, de mindig mondta, hogy nagyon siessek. Még az első héten sem volt sírás, az a második héten kezdődött. Az egyik óvónéni láthatóan szimpatikusabb neki, de még nem igazán érzi jól magát a csoportban. Remélem ez később változni fog!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eközben az iskolában

hipp-hopp lezártak egy félévet. A nagyok az első felsőset, Panyus meg a harmadikast.

Nagyon-nagyon büszke vagyok mindegyikükre.

Panka hozta a kötelezőt :-)

Valamelyik nap jött haza, lóg füle-farka. Kérdezem mit történt. Kiosztották a matek témazárót. (lelki szemeim előtt láttam a kettest v. hármast) Ötös lett, de lett egy hibája...
Nincs hozzáfűznivalóm :-)


A nagyok meg szépen teljesítettek, ennél rosszabb sose legyen. Lili elégedett magával, Dorka kicsit csalódott, ő mindenképpen szeretne év végére javítani. Meglátjuk.
Az angolt kicsit sajnálom, mert az egy nemkészülős hármas szódolgozaton ment el, simán lehetne ötös is. Az emelt matekkal ugye év eleje óta küzdünk, most találtam nekik külön tanárt, írt hibátlan dolgozatot, kicsit visszatért az önbizalma, lehet, hogy csak ennyi kell és év végére még lehet akármi is belőle.
A matek Dorkánál is döcög kicsit, külön tanár szerintem segít, bár rajta a legtöbbet az segítene, ha nem lenne ilyen kis szétszórt, kapkodós :-)
Informatika...szeri…

Karácsonyi koncert 2018

Idén mindkét kórusban volt legalább egy Meiszter lány, a nagyok felléptek a felsős kórusba, Dorka már most azon aggódik, hogy mi lesz vele, mert hetediktől már nincs kórus. Panka pedig az alsós kórust erősíti.
Mint minden évben, idén is nagyon szép volt a fellépés, sokat készültek rá.

A nagyok Csilla néni kamarakórusába is bekerültek:


Margit nénivel is zengett az ének:

Panka még mindig a legkisebb a suliban <3Köszönjük a szép élményt!


Róma

Régi vágyam volt Róma, tavaly már majdnem eljutottunk, aztán végül London lett belőle, amit azóta sem bántam meg. A lányok a repülés élményére vágytak, így Attila meglepett bennünket egy római úttal. A nagyok éppen most tanulják a római birodalmat, így jó volt nekik a helyszínen magyarázni a történelmet.
Hihetetlen érzés volt ott állni a Colosseumban vagy lenézni a Palatinus dombról a Forum Romanumra.


A repülés sima volt, ez főleg Lili miatt volt fontos, aki aggódott miatta. Mikor kiderült, hogy repülni fogunk a két bátor örömtáncot járt, Lilkó sírva fakadt, hogy mind meghalunk...

Nagyon szuper időnk volt, igazi városnézős 16-18 fok, többnyire napos idő. A szállásunk nem volt nagy, de nyugodt helyen, 10 perc sétára a Szt. Péter Bazilikától, amit így minden nap legalább kétszer láttunk.
Az utcában, egy nagy fán papagájok laktak és a hotelnak saját macskája is volt, állatbolond gyerekeink nem kis örömére.

Érkezéskor csak elfoglaltuk a szállást és egy gyors pizzavacsora után tettünk egy …