Ugrás a fő tartalomra

Orfűi nyaralás - 2013.08.13-19.

Az ÉMI-nek van egy nyaralója Orfűn, a tó partján. Május környékén lehetett pályázni és mehettünk is a kért időpontban. A lányok egyszerűen imádták, azóta is emlegetik. A háztól sétatávolságra ott az Aquapark, amit nagyon élveztek. Jártunk az Abaligeti Cseppkőbarlangban és Denevérmúzeumban, Pécsen többször is, mert elvarázsolt bennünket a Zsolnay negyed. Remek játszóterek, kedves kis boltok, kerámiafestő műhely, ahol a csajok szuper kis bögréket festettek maguknak. Nagyon bejött nekik a Csodák Palotájára hajazó interaktív kiállítás. Fent voltunk a TV toronyban és megnéztük az állatkertet is. Jártunk még Patcán a Katica tanyán, ismétlésgyanús program, mert sokszor emlegetik azóta is. Szóval remek, aktív hetet töltöttünk Orfűn és a hét második felében a gipszem is lekerült.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Háromból három

kitűnő bizonyítvány. Kétségtelenül jó volt hallani, de nem ezért vagyok rájuk büszke, hanem a rengeteg befektetett munkáért. Ha ez négyesre lett volna elegendő, akkor is ugyanilyen boldog lennék.
Mert ezek a lányok heti öt edzés mellett nyújtották ezt a teljesítményt és ne hagyjuk ki a hangszeres és a szolfézs órákat sem, valamint a kóruspróbák is említésre méltók.
Megtanulták, hogy ha hazaérnek edzésről, akkor nem a játék az első, hanem bepótolni az elmaradt házi feladatot, megtanulni a leckét. Tették mindezt többnyire szó nélkül. Néha ugyan volt egy kis kiborulás, de ijesztő lenne, ha nem lett volna.
Felelősségteljesek, szorgalmasak, keményen dolgoznak.
Pankának egészen komoly céljai vannak negyedik után és tett is érte, hogy megvalósuljanak. Környezetből kétesre állt és teljesen magától jelentkezett javításra és készült fel az egész éves anyagból. A nagyok az emelt matekos felvételivel küzdöttek meg és hajtottak egész évben.

Tették mindezt úgy, hogy élvezték is az iskolába járást, …

Suli

Pankával volt egy nagyon kemény időszakunk, nem mentek neki a dolgok, fáradt volt, kedvetlen.
Sokat küzdünk továbbra is a helyesírással, egyszerűen nem érzi, nem hallja, ezért rengeteget kell gyakorolni, tanulni, hogy rögződjenek a szavak.
Mivel minden másból ügyes, borzasztóan zavarja, hogy ez nem úgy megy, ahogy ő szeretné. Aztán jött a környezet fekete pont, a rajz négyes és elkezdte mondogatni, hogy ő mindenből béna, elkezdett fájni a hasa, meg a feje. Próbáltam neki mondani, hogy kicsit engedjük el ezt az egészet, nagyon ügyes ő, csak kicsit elfáradt, de nem igazán tudtam kirángatni ebből az állapotból.
Aztán kiosztották a helyesírás dolgozatot, ami ÖTÖS lett, életében először, és ötöst kapott a szövegértésre, meg matekból is kettőt, felelt környezetből is, most szárnyal a cseppem.


Legutóbbi értékelések5 Magyar nyelv és irod
március 7.5 Magyar nyelv és irod
március 7.5 Matematika
március 7.5 Matematika
március 6.5 Környezetismeret
március 2.5 Technika
március 2. Azért elég ijesztő, hogy…