Ugrás a fő tartalomra

Orfűi nyaralás - 2013.08.13-19.

Az ÉMI-nek van egy nyaralója Orfűn, a tó partján. Május környékén lehetett pályázni és mehettünk is a kért időpontban. A lányok egyszerűen imádták, azóta is emlegetik. A háztól sétatávolságra ott az Aquapark, amit nagyon élveztek. Jártunk az Abaligeti Cseppkőbarlangban és Denevérmúzeumban, Pécsen többször is, mert elvarázsolt bennünket a Zsolnay negyed. Remek játszóterek, kedves kis boltok, kerámiafestő műhely, ahol a csajok szuper kis bögréket festettek maguknak. Nagyon bejött nekik a Csodák Palotájára hajazó interaktív kiállítás. Fent voltunk a TV toronyban és megnéztük az állatkertet is. Jártunk még Patcán a Katica tanyán, ismétlésgyanús program, mert sokszor emlegetik azóta is. Szóval remek, aktív hetet töltöttünk Orfűn és a hét második felében a gipszem is lekerült.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Háromból három

kitűnő bizonyítvány. Kétségtelenül jó volt hallani, de nem ezért vagyok rájuk büszke, hanem a rengeteg befektetett munkáért. Ha ez négyesre lett volna elegendő, akkor is ugyanilyen boldog lennék.
Mert ezek a lányok heti öt edzés mellett nyújtották ezt a teljesítményt és ne hagyjuk ki a hangszeres és a szolfézs órákat sem, valamint a kóruspróbák is említésre méltók.
Megtanulták, hogy ha hazaérnek edzésről, akkor nem a játék az első, hanem bepótolni az elmaradt házi feladatot, megtanulni a leckét. Tették mindezt többnyire szó nélkül. Néha ugyan volt egy kis kiborulás, de ijesztő lenne, ha nem lett volna.
Felelősségteljesek, szorgalmasak, keményen dolgoznak.
Pankának egészen komoly céljai vannak negyedik után és tett is érte, hogy megvalósuljanak. Környezetből kétesre állt és teljesen magától jelentkezett javításra és készült fel az egész éves anyagból. A nagyok az emelt matekos felvételivel küzdöttek meg és hajtottak egész évben.

Tették mindezt úgy, hogy élvezték is az iskolába járást, …

Eközben az iskolában

hipp-hopp lezártak egy félévet. A nagyok az első felsőset, Panyus meg a harmadikast.

Nagyon-nagyon büszke vagyok mindegyikükre.

Panka hozta a kötelezőt :-)

Valamelyik nap jött haza, lóg füle-farka. Kérdezem mit történt. Kiosztották a matek témazárót. (lelki szemeim előtt láttam a kettest v. hármast) Ötös lett, de lett egy hibája...
Nincs hozzáfűznivalóm :-)


A nagyok meg szépen teljesítettek, ennél rosszabb sose legyen. Lili elégedett magával, Dorka kicsit csalódott, ő mindenképpen szeretne év végére javítani. Meglátjuk.
Az angolt kicsit sajnálom, mert az egy nemkészülős hármas szódolgozaton ment el, simán lehetne ötös is. Az emelt matekkal ugye év eleje óta küzdünk, most találtam nekik külön tanárt, írt hibátlan dolgozatot, kicsit visszatért az önbizalma, lehet, hogy csak ennyi kell és év végére még lehet akármi is belőle.
A matek Dorkánál is döcög kicsit, külön tanár szerintem segít, bár rajta a legtöbbet az segítene, ha nem lenne ilyen kis szétszórt, kapkodós :-)
Informatika...szeri…