2013. október 7., hétfő

2013.05.02.

Ma a Heim Pál alopecia rendelésén jártunk Lilivel, ami rendesen a padlóra küldött. Autoimmun folyamat miatt hullik a haja, de nem tudják megmondani, hogy miért/mitől és hogy mi a lehetséges kimenetele. Lehet, hogy kinő a haja, lehet, hogy nem…
Szegénykém gyakorlatilag teljesen kopasz már, körben egy kis sávban van még haja, de az meg olyan ápolatlan benyomást kelt, mert fésülni sem nagyon lehet már sehogy.
Most kap egy DPCP nevű kezelést, ami miatt hetente kell feljárnunk, amíg megtalálják a neki megfelelő adagolást. Külsőleg kenik a fejbőrére és ha jól értettem próbálják leállítai az immunrendszert ott, ami gyilkolja a saját haját. Persze nem ígérnek semmit.
Nagyon sajnálom, mert most már tényleg sokat foglalkoztatja a dolog, napi szinten beszélünk róla. Kérdezi, hogy kopasz lesz-e? Lesz-e műhaja? Soha többet nem fog-e haja nőni? Nem tudok ezekre a kérdésekre válaszolni, mert az orvosok sem tudnak nekem. Ígérjem meg neki, hogy ki fog nőni? De mi van, ha nem…
Műhaj kérdésben azt mondtam, hogy ha szeretne elmegyünk és választunk valami „szépet”, de nem szeretne. A nap ellen kendőzünk, oviban nem takargatja, nap közben leveszi, ott már hozzászoktak a társai is.

Gyűlölöm ezt a tehetetlenséget!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése