Ugrás a fő tartalomra

2013.05.07.

Panna három éves
Számokban: 16 fogú, 90 centis, 11 kilós, 70/45 vérnyomással bírt a státuszvizsgálaton (védő néni szerint nem fog agyvérzést kapni J)
Egyébként meg nagydumás, bújós-hízelgős, akaratos, imádnivaló Törpenő.
Szoba és ágytiszta, bár néha vannak balesetek, ha nagyon játszik vagy alszik. késsel kézzel-villával eszik, imád a tányérban turkálni, igyekszünk leszoktatni róla. Bölcsiben is kap még előkét, mert a levessel még maszatol. Tud váltott lábbal is lépcsőzni, de sokszor még simán mellélép, biciklit ügyesen teker, fut, páros lábbal ugrál, fél lábon megáll. Sokat és szépen énekel, neki lesz a legszebb énekhangja hármasfogatunkból. (nem tőlem örökölte) Rengeteg verset, mondókát ismer, a bölcsis és a táncházas repertoáron kívül, magáévá tette az ovis készletet is. Szívesen és sokat olvas, a buszmegállóban a bölcsi és az ovi között rendszeresen nagy nézőközönségünk van, mert igazi bohóc, ha észreveszi, hogy figyelik, belead apait/anyait. Nem lesz gondja a szerepléssel később sem, úgy gondolom. Hófehérkét mesél: EGYMÁSBA SZERELMESEDTEK, MEGCSÓKOLTÁK EGYMÁST, BOLDOGAN ÉLTEK, AZTÁN MEGHALLTAK. HÓFEHÉRKE BOLDOGAN SÍRDOGÁLT ÉS BELEMERÉSZKEDETT A KÚTBA. (Ezen a ponton megkérdeztem, hogy azt hogyan kell?) HÁT MEGFOGTA A KÖTELET.
Egyre ügyesebben öltözik, bár otthon hajlamos ellustulni és elvárja, hogy öltöztessük. Cipőt ügyesen felveszi, általában a jó lábára.
Rajzolásban nem olyan ügyes, inkább csak firkál, de felszólításra azért összehoz vmi ember félét. Jobbkezes. Kézügyessége miatt azért nem aggódom, mert ügyesen fűz, pötyizik, vág ollóval. Tésztát gyúr/nyújt/szaggat.
Szerepjátékozik sokat, egyedül is (kis figurákkal) de Lili nagy partnere ebben. Hihetetlen memóriája van, a lányok hosszú meséit is figyelmesen végighallgatja és egy-két hét múlva váratlanul visszaidézi egyes részeit. Tízig számol, ötig meg is számol dolgokat.
Ma szabadságot vettem ki és Siófokra vittem a csajokat fürdőzni. Az előzetes tervekkel ellentétben Attila nem tudott velünk jönni, így csajnapot tartottunk. Vonattal mentünk, amit a gyerekek nagyon élveznek, még társaságunk volt, két vasutas személyében, akiktől érdekes dolgokat tudtak meg a csajok. Szerencsére a Galérius nincs messze az állomástól, ráadásul kismama nap volt, így igen kedvezményesen jutottunk be. Átöltöztünk és a csajok máris rohantak a habokba, alig tudtam leszórni a cuccunkat. Kedd lévén nem voltak sokan, így szinte a mienk volt az egész tér. Jó sokat pancsoltak, úsztak is a lányok a mély vízben és boldogan vettem tudomásul, hogy nem felejtettek semmit tavaly óta. Nyárra lehet, hogy jó lenne egy úszótábor?
Mikor megéheztek, az étteremben ebédeltünk, Lili megevett egy hatalmas hamburgert, olyan igazi „házi” fajtát, rengeteg csalamádéval. A többiek nem értek rá megenni az egészet, mert siettek vissza a vízbe. Hazaindulás előtt még játszottak egyet a játszószobában, ami sajnos elég szegényes, de állítólag hamarosan bővítik majd. Panka és Dodi aludtak hazafelé vonaton hazafelé, nagyon édesek volt. Lilussal beszélgettünk, megnéztük a fényképeket, nézelődött az ablakon. Panka már a peronon elaludt rajtam, így ismét nagyon kellemes élményem volt az emberek segítőkészségével kapcsolatban, ki a nagyoknak segített felszállni, ki a cuccunkat cipelte, szóval vannak még jó emberek.

Liló tegnap kis segítséggel – Zsófi kiütötte neki tornaórán, kidobó közben könyökkel  - elvesztette a harmadik fogát, ami már hetek óta mocorgott. Attila, mint ügyeletes fogtündér, hazafelé vett egy kis csomag legót és éjszaka a párnája alá csempésztem. Volt egy kis izgalom, mert nem találtam meg rögtön a párna alá rejtett fogacskát, de szerencsére nem ébredt fel rá senki. Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Háromból három

kitűnő bizonyítvány. Kétségtelenül jó volt hallani, de nem ezért vagyok rájuk büszke, hanem a rengeteg befektetett munkáért. Ha ez négyesre lett volna elegendő, akkor is ugyanilyen boldog lennék.
Mert ezek a lányok heti öt edzés mellett nyújtották ezt a teljesítményt és ne hagyjuk ki a hangszeres és a szolfézs órákat sem, valamint a kóruspróbák is említésre méltók.
Megtanulták, hogy ha hazaérnek edzésről, akkor nem a játék az első, hanem bepótolni az elmaradt házi feladatot, megtanulni a leckét. Tették mindezt többnyire szó nélkül. Néha ugyan volt egy kis kiborulás, de ijesztő lenne, ha nem lett volna.
Felelősségteljesek, szorgalmasak, keményen dolgoznak.
Pankának egészen komoly céljai vannak negyedik után és tett is érte, hogy megvalósuljanak. Környezetből kétesre állt és teljesen magától jelentkezett javításra és készült fel az egész éves anyagból. A nagyok az emelt matekos felvételivel küzdöttek meg és hajtottak egész évben.

Tették mindezt úgy, hogy élvezték is az iskolába járást, …

Eközben az iskolában

hipp-hopp lezártak egy félévet. A nagyok az első felsőset, Panyus meg a harmadikast.

Nagyon-nagyon büszke vagyok mindegyikükre.

Panka hozta a kötelezőt :-)

Valamelyik nap jött haza, lóg füle-farka. Kérdezem mit történt. Kiosztották a matek témazárót. (lelki szemeim előtt láttam a kettest v. hármast) Ötös lett, de lett egy hibája...
Nincs hozzáfűznivalóm :-)


A nagyok meg szépen teljesítettek, ennél rosszabb sose legyen. Lili elégedett magával, Dorka kicsit csalódott, ő mindenképpen szeretne év végére javítani. Meglátjuk.
Az angolt kicsit sajnálom, mert az egy nemkészülős hármas szódolgozaton ment el, simán lehetne ötös is. Az emelt matekkal ugye év eleje óta küzdünk, most találtam nekik külön tanárt, írt hibátlan dolgozatot, kicsit visszatért az önbizalma, lehet, hogy csak ennyi kell és év végére még lehet akármi is belőle.
A matek Dorkánál is döcög kicsit, külön tanár szerintem segít, bár rajta a legtöbbet az segítene, ha nem lenne ilyen kis szétszórt, kapkodós :-)
Informatika...szeri…