2014. március 8., szombat

Veszprém Zoo

Amikor Attila meglátta a kis zsiráf születéséről szóló híreket, megjegyezte, hogy akkor menni kell Veszprémbe is. Milyen igaza volt!
A család nőtagjai így a virág helyett mellett zoo csemegét kaptak a kezükbe, de csak miután kikorcsolyáztuk magunkat. Panka iszonyatosan ügyes volt ma, teljesen önállóan korizott egész órán, minden feladatot megcsinált, halacskázott, egyedül feláll, fél lábra áll és teszi mindezt úgy, hogy a második alkalommal volt a lábán kori. Hihetetlen hogy ilyen pici korban mennyire fogékonyak mindenre. Az ikrek pedig már a koszorúzás alapjait tanulgatják és továbbra is nagyon lelkesek. Nagyon sokat fejlődtek!
A jég után hazaugrottunk átöltözni és indultunk Veszprémbe, Ildiékkel a parkolóban találkoztunk és egy kis állatkerti játszóház után,




célba is vettük a zsiráfházat. Igaz előtte elég sok megetetni való állaton keresztül vezetett az utunk. Ott vannak ugye először az antilopok, aztán az őzikék, és végül a lámák.








Tavaly nyár óta tovább épült/szépült a park, így már új úton jutottunk el a zsiráfházba. A bébi tündéri, éppen az üveg előtt pihent így alaposan szemügyre tudták venni a csajok. Ráadásul kiderült, hogy éppen negyed óra múlva lesz etetés, mivel sajnos nem törődik vele a mamája, ezért cumisüvegből táplálják. A gyerekeknek nagyon tetszett, igaz kiabáltak egy sort a zsiráfmamával, hogy miért nem törődik a kicsivel.








Miután sikerült elrángatni az aprónépet a hosszú nyakútól, etettek még kecskét


, játszottak még kicsit a gorillával, akinek nagyon bejött Panni és bohóckodott vele az üvegen keresztül.


Elsétáltunk a "kilátódombra", ahonnan megnéztünk a zebrákat is.




Visszafelé megint végigetettük az összes lehetséges állatot, játszótereztünk kint és bent és végül velünk söpörték ki az állatkertet :-)



Hazafelé azt hittük, hogy elalszanak majd az autóban, de végigénekelték az utat, itthon átvettük még Lillát és mozizhattak a csajok. Pattogtattunk kukoricát és megnézhették a Khumbát. Utána fürdés, mese, ének és nem is tudom, hogy volt-e már valaha ilyen, de nyolc órakor az összes gyerekem aludt :-)
Szuper kis napunk volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése