2014. május 11., vasárnap

Szerencsére a hétre nem sok hétköznap jutott


Egy nap ovi és munka után újra belevetettük magunkat az aktív pihenésbe.  Hazasétáltunk az oviból és Bogyószeretgetés után az udvarra mentünk. A csajok homokoztak, hintáztak, én pedig nekiálltam kigazolni a kis kertünket. Ildiék átjöttek megköszönteni Pannit, így újabb playmobillal bővült a készlet, olyan jókat játszanak vele. Ildi beállt kertészkedni is :-)
Dorkának az oviban végre kiesett a hetek óta mozgó foga, így az éjszaka még fogtündérkedtem is. Lassan véget fog érni egy korszak, mert az oviban ketten is állítják, hogy nincs fogtündér és erősen gondolkodom rajta, hogy meddig "hazudjam" a csodát nekik, de úgy látom még inkább hinni szeretnének.
Szombaton Attila dolgozott, mi a városba indultunk elintézni az elmaradt dolgainkat. Lili végül kitalálta, hogy nincs kedve jönni és leragadt Anyunál. Egész délelőtt a kertet rendezték, Lilus sokat dolgozott. Mi meg sokat mentünk. Leadtuk a suliban a MÁK-os igazolást, ellátogattunk a könyvtárba. Kivettük a Rumini harmadik részét, amit ebben a hónapban színházban is meg fogunk nézni. Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd hozzá a csajok, nagyon szeretik, amikor esténként olvasom nekik, képben is vannak végig. Előhívattuk a képeket a ballagási ajándékhoz, vettem a nagyoknak fürdőruhát és pólót a nyárra. Jól elfáradtak, így miután Anyunál megebédeltünk Panka viszonylag könnyen elaludt odakint a jó levegőn. A délután el is telt a kertben molyolással, elkezdődött az az időszak, amikor este a kádban nem kevés homok marad utánunk, miután leengedtük a vizet. Imádnak a vizes homokban tapicskolni, én meg nem bánom, mert fejleszti a finommozgásokat, amire a sulikezdéskor nagy szükségük lesz.

a kicsinek a legjobb


pirosodik az első eprünk :-)

napvédelem
Vasárnap esőre ébredtünk, így kicsit meg is ijedtem, hogy a múlt hetihez hasonlóan megint elmarad a lovaglás, de szerencsére elállt, mire készülődni kellett. Eredetileg anyuékkal mentek volna a csajok, de Lili kérte, hogy mi vigyük, mert már régen láttuk őket. Nagyon sokat ügyesedtek, főleg Dorkán látszik, sokkal stabilabban, magabiztosabban ül a nyeregben, mint korábban. Vittünk ajándékot is, múlt héten nem tudtuk átadni Móninak a névnapi virágot, még jó, hogy filcből volt és nem hervadt el. Lili pedig rajzolt Feri bácsinak egy klassz lovas képet, hogy gyógyuljon meg. Panka nagyon édes volt, azt mondta, hogy: JÓ ITT, CSAK KÁR, HOGY NINCS ITT A FERI BÁCSI!
Dorka

nagyon szépen dolgozott

Lilus




Móni megdicsérte őket a végén, mi pedig beírattuk őket július 21-26-ig a táborba. Pont jó időpontot választottunk, mert lesz egy hasonló korú ikerpár, így nem csak nagyok közt lesznek majd. Innen a telekre mentünk, Attila szüleihez ebédelni. A csajok rajzoltak, előbb a földre, aztán a Mamára.


Miután a mamán már nem volt szabad felület, elindultuk Agárdra Anikóékhoz, hogy elhozzuk Bogyónak a nagyobb ketrecet. Panka hozta a frissen kapott mászós babáját. Amiből volt egy kis gond, mert Beninek is nagyon tetszett, de Pannus meg irigykedett, így a végén volt sírás. A csajok csodaszép ajándékot kaptak Anikótól. Köszönjük még egyszer!










Mikor hazaértünk már mentek is a kádba, én még rendbe tettem a ketrecet és átköltöztettük Bogyót, mert még a lányok is szerették volna látni. Így viszont jó későn kerültek ágyba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése