2014. május 2., péntek

Megjártuk a meseerdőt




Tizenegyre szállítottuk le a királylányokat az agárdi parkerdőbe, akik testedzéssel múlatták az időt, amíg a hős királyfikra vártak.



A királyfik érkezése után már kezdődött is a program a Velencei-tavi Életmód Klub szervezésében. Először meghallgattuk a Világszép Nádszálkisasszony című mesét, aztán lovat készítettek a gyerekek és indult a hét állomásos erdei próba a királylány kiszabadításáért.
Minden pontos kaptak pecsétet a térképre, mindenhol voltak a mesével kapcsolatos kérdések, a gyerekek élvezték.
Egyetlen problémám volt az egész szervezésben, az a lovacska készítés, végigvártuk az időt, míg az előttünk levő csapat, minden gyereknek készít lovacskát, a gyerekek rákészültek, mindenki botot keresett, aztán nekünk már csak egyet lehetett, amit még meg is értettünk volna, de még azt az egyet is úgy kellett összecsapni a gyerekeknek - akik szerettek volna szépet alkotni - mert a végén már tépte is ki a kezéből az állomásvezető, mert sietni kellett, jött a következő csapat. 
Szerencsére a gyerekek hamar túllendültek ezen, és a továbbiakban élvezték a programot. A többi ponton nagyon kedvesek voltak a gyerekekkel és összességében aranyos volt az egész dolog.
az első pont, ahol a jóságos öregasszony kérdésére, miszerint ki vagyok én? a gyerekek egyöntetűen vágták rá, hogy gonosz banya :-)

második pont - ropievés madzagról
a nap udvara
4. pont - a sötét verem


megkeresték a szépen szóló furulyát


amivel elaltatták a sárkányt

bejárták a bronzerdőt, ezüsterdőt, aranyerdőt

Hajnal napsugarat font a hajukba



egyetlen suhintással levágták a három nádszálat

vizet kerestek


megmentették a királylányt is

hetedhét országra szóló lakodalom

csodamazsolával



levezetésként egy kis játék




ha már majális, akkor egy kis búcsús hullámvasutazás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése