2014. június 17., kedd

Difer 1.

Dorkával voltunk ma hivatalosak a suliba Difer mérésre. Dodó abszolút nem izgult, vidáman csacsogott végig, szó nélkül bevonult a terembe, én voltam az, aki szorongott kissé :-). Az ajtóra tapadva hallgatóztam, tök gáz, de ez van. Dorka persze hozta a formáját. Kérdezte tőle Tünde néni, hogy jár-e még oviba. Közölte, hogy igen, majd kis hallgatás után hozzátette, hogy de már nem sokáig, mert mindjárt indulunk nyaralni és kb. öt perc alatt össze is foglalta a nyári terveinket, az augusztusi Orfűvel bezárólag.
Nagyon ügyes volt a feladatokban is, most a matematikai készséget és a beszédhallást, valamint a tapasztalati következtetést nézték, az íráskészség felmérése majd szeptemberben lesz.
Kb. 25 percet volt bent Dodi, végi dicsérte Tünde néni és megérte utolsónak menni, mert mikor kijött még pár szót beszélgetni is tudtunk. Azt mondta, hogy nagyon gyorsan vág a gyerek agya, ezt mondjuk eddig is tudtuk, de azért nagyon jól esett, hogy mások is így látják és nem az anyai elfogultságom mondatja velem :-)
Dorka nagyon boldogan jött ki, csak úgy ragyogott, egészen hazáig ugrált, táncikált. Jó helyen lesz Tünde néninél! Választhatott egy ceruzát, természetesen rózsaszínűt hozott el.


A nehezebb köröm holnap lesz, mert ugye Lili már előre szorong, nem is szeretne bemenni egyedül, próbálom nyugtatni, növelni az önbizalmát.

2 megjegyzés:

  1. Ügyi! :) Drukkolok Lilinek is! Én már most be vagyok tojva, hogy fogják Zalán Diferjét jövő év végén megcsinálni. :(Addigra csak beszél majd az óvónőkkel.....

    VálaszTörlés
  2. Annyira durva, hogy ennyire különböző a két gyerek. Dorka elemében van feladathelyzetben/versenyhelyzetben, felpörög. Lili meg reggel óta tiszta stresszben van, hívott reggel, hogy ő inkább nem menne. Tudom, hogy egész nap ezen fog rágódni és mire odaérünk, addigra betegre idegesíti magát. Pedig közel annyit tud, mint Dodó.

    VálaszTörlés