2015. január 10., szombat

Dorka

A sajtkukac, az egyfolytában beszélős. Neki mindig mindenről tudnia kell (és tud is), mindenről véleménye van, amit feltétlenül azonnal közölnie is kell mindenkivel. Csendben csak akkor van, ha alszik.
Az iskoláról való véleményét elég jól összegzi az a pár mondat, amely tegnap reggel hangzott el. Reggel ők is bekísérték az oviba Pannit és Márti néni (aki ugye tavaly még az ő óvónénijük volt) megkérdezte, hogy hogy megy a suli. Mindketten rávágták, hogy jól, ami igaz is. Majd Márti néni feltette az ötmilliós kérdést, hogy mit szeretnek a legjobban a suliban. Dorka pedig pillanatnyi gondolkodás nélkül vágta rá: A SZÜNETET!
Majd miután Lili mondta, hogy ő mindent szeret, helyesbített, hogy ő is :-)

Saját bevallása szerint nem szeret dolgozni, szóval még nagy ember is lehet belőle :-). Egyébként meg mindent megcsinál, amit kell 95-100% között mozgott a múlt havi értékelése, annak ellenére, hogy még mindig eléggé szétszórt. Kíváncsi vagyok mi lesz a félévi értesítőben. Ha annyi odafigyeléssel, lelkesedéssel, szorgalommal végezné a dolgait mint Lili, le tudná hozni a csillagokat az égről, mert hihetetlen esze van. Ezen még dolgozunk vele, hogy ne az legyen a cél, hogy kilóra meglegyenek a dolgok. A dicsérettől és az elért eredményektől mindig új lendületet kap, szóval nem reménytelen, hogy egyszer még szeretni is fogja ezt az egész suli dolgot, amit most még kicsit nyűgnek érez.

Tegnap lezajlott az elkészült tornaterem ünnepélyes átadása a suliban és ezzel együtt a tavalyi idegen-nyelvi zenei vetélkedő eredményhirdetése. Dorkáék elsők lettek, a nagy közös kupa mellett minden 1/A-s kapott egy kis saját kupát is, szóval nagy volt a boldogság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése