2014. november 18., kedd

Vegyesfelvágott

A hétvége nyugodtan telt, szombaton korival kezdtük a napot, továbbra is imádják a csajok. Decembertől a hétfői úszást kiváltjuk a korival, így heti egy úszás és két kori lesz. Kikönyörögték.
Lilla is eljött kipróbálni, egyelőre a kezdők közé tették, de szerencsére ez nem vette el a kedvét, hamar fel fog zárkózni szerintem. Kis bevásárlás és az Anyuéknál elköltött ebéd kivételével itthon tettünk-vettünk, játszottak, tanulással sem zaklattam őket. Vasárnap sajnos elmaradt a lovaglás az eső miatt, így hamar a Másikmamáékhoz értünk. Délelőtt tanultunk, Dorkának volt matek házija, oldottunk meg még plusz feladatot kisebb-nagyobb témakörben, nagyon ügyesek. Az olvasókönyveket elvittük a mamáékhoz és nekik olvastak a lányok, így megvolt a motiváció is.Panka meg felolvastatta a Papával a fél könyvtárat.
Délután négyre az Öreghegyi Közösségi Házba mentünk Márton napi programra, megnéztük a Lúdas Matyit és libát tömtünk (filcből megvarrtuk tömés előtt). A lányok jól érezték magukat, a bábelőadás aranyos volt nagyon.





Találtunk egy nagyon aranyos rajzpályázatot nemrég, a Mikulásiroda hirdette meg és minden beküldött rajzért garantált ajándékként, papír, színezhető díszt küldtek. Dorka és Lili rajzoltak és mindketten személyre szóló levelet kaptak a Mikulástól. Tényleg nagyon helyes volt, mind a kettőjüknek mást írt, nem az előre kinyomtatott sablonszöveg, nagyon boldogok voltak a lányok. A díszeket rögtön kiszínezték és előkelő helyre tették a szobájukban a levelet. Azóta minden nap kérik, hogy keressünk pályázatot, amiből így az ünnep közeledtével nincs is hiány. Egyfolytában rajzolunk :-)
Hétfőn úszás volt, ezért csak az olvasást gyakoroltuk kicsit este.
Ma táncóra, de azért este írtak négy-négy sort, mert megtalálták a holnapra előírtat az asztalukon lefekvéskor és teljesen maguktól nekiálltak. Dorka nagyon szépen megcsinálta, úgy örültem neki, nagyon megdicsértem. Egyre alaposabb, ügyesebb. Ma hazahozott egy libát, amit technika órán készítettek, ki is tettem a falra. Papírgalacsinokból ragasztották és nagyon szépen, apró galacsinokból ragasztotta, azt mondta, hogy ő lett az utolsó, de Rita néni szerint az övé lett a legszebb. Kellenek is neki ezek a sikerélmények!
Jövő héten hétfőn fogadóóra lesz, kíváncsi leszek, hogyan látják a tanító nénik ennyi idő elteltével.
Hétfőn volt az iskolai fotózás, csiniben mentek, készültek közös képek is, kíváncsian várjuk az eredményt.
Holnap fogorvoshoz visszük délután Dorkát, van egy rossz foga sajnos, plusz a fogszabályzó rendelésre kell a beutaló, ráadásul van egy foga, ami már legalább három hónapja kiesett és nem akar jönni az új. Időnként sajnos fáj neki és belilul csúnyán.
Panka egészen szomorú volt pénteken este, hogy nem lesz másnap ovi, mert a nagyok hoztak neki a sulis kristályvásárról egy nyakláncot, amit szeretett volna megmutatni. Ilyet sem hallottam még tőle, hogy kár, hogy nem lesz ovi, tényleg jó helyen van.
Ma segítettek vacsorát készíteni, juhtúrós pogácsa tésztát gyúrtam be és mozarella sajtgolyókat gömbölyítettek  a zsemlécskék közepébe. Még forrón lekentünk olajba kevert pizzafűszerrel, nagyon finomak lettek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése