2014. április 27., vasárnap

Szabad szombat

Ahhoz képest, hogy ez a hét csak négy napos volt, eléggé vártuk már a hétvégét mindannyian. Attilának és nekem a munkában jött össze sok minden erre a hétre, Panka továbbra is utálja az ovit és most már a nagyok is elkezdték, hogy unalmas, nem szeretik. Kifelé áll már a rúdjuk nagyon :-)
Minden délután nyusziztunk, az az első, amikor hazaérnek, hogy futnak be Bogyóhoz, így az udvarra elég későn jutunk ki, de szerencsére meleg a levegő és világos van már sokáig. Délutánonként sokat olvastunk, új könyveket hozott a nyuszi. Turbuly Lilla: Talált szív c. meséje telitalálat volt, nagyon kedves történet, aranyos rajzokkal kiegészítve. Panka (és a nagyok is még mindig) szívesen hallgatja Pipacska és Kockapaci kalandjait, amire az én korosztályom, gyerekkorából emlékeztet. Érkeztek még Bogyó és Babócák és tesóméktól rajzolós és színezős füzetek. Ezeket is szívesen forgatják a csajok.
Esténként pedig Berg Judit: Rumini Zúzmaragyarmaton c. könyvét olvassuk, ami már a második rész és mindhárom csaj nagy érdeklődéssel olvassa, emlékeznek mindenre, nagyon képben vannak, még Panni is.
Pénteken megkaptam az oviból a lányok papírját, amellyel beírathatom őket első osztályba. Első osztályba!!!
Szombaton reggel a jégen kezdtük, Dorka már nagyon hiányolta. Panka kicsit nyafka volt az elején, de aztán belejött, bár ő a feladatok helyett szívesebben csúszkálna csak úgy a saját kedvére, így néha komoly tárgyalókészségről kell tanúbizonyságot tennem, hogy fenntartsam az érdeklődését az óra iránt. Néha úgy érzem, hogy akár túsztárgyalónak is elmehetnék :-)






halacska

hátrafelé kori - anyavarázsló a mágikus erejével tolja a lányokat
Bevásárlás után nyuszkát tettük rendbe, és anyuéknál ebédeltünk. Pankát elaltattam, a lányokkal rajzolgattunk és már készülődni is kellett a táncházba. Dorka nagyon ügyesen végigtáncolta az egészet, Lili és Panni az elején nagyon szégyenlős volt (régen voltunk már), de a végére belejöttek. Kicsit túlságosan is. Volt jó pár Lepkés kisgyerek, ott volt Borka, Ádi és Andris (Dorka nagy boldogságára) Réka és Gergőci. Készítettünk szélforgót a kézműves sarokban, ettünk zsíros kenyeret, lila hagymával, negyed nyolc után indultunk haza. Borkáék még bejöttek meglesni a nyuszit, vacsi, fürdés, Attila mesélt, és mire felmentem énekelni, Dodó már aludt is.

Fehér Liliomszálam a kör közepén



kicsit élvezi :-)




Miklós tuti részesedést kap a takarítóktól

Réka és Dodó



itt már a felnőtt táncház zajlik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése