2013. november 4., hétfő

Panka és az ovi

Amit az istennek nem tud megszeretni...
Tegnap este másfél órát zokogott, hogy ő bizony nem szeretne oviba menni. Vigyem másik oviba, ezt nem szereti.
Előre féltem a reggeltől, de nem sírt, viszont délután Yvetta szólt, hogy vigyünk be gumit, mert csavargatja a haját és inkább befonja neki, mert fél, hogy kitépi. Egyáltalán nem érzi jól magát, délután is legalább fél óra, mire visszaváltozik az igazi cserfes Pannivá. Mondtam az óvónéninek is, aki szintén látja, hogy valami nem kerek. Létezik az, hogy egyikükkel sem találja meg a hangot?
A bölcsibe sokkal könnyebben beszokott, reggelente volt kis pityergés az elején, de nap közben már akkor is jól érezte magát, a csoport hangadója volt, szívesen mesélt/énekelt/táncolt, akár egyedül is a terem közepén. Voltak barátai, szívesen játszott a lányokkal/fiúkkal. Szerette Krisztit és Szilvit.
Itt elmondása szerint egyik óvónénit sem szereti és ma délután azt mondta, hogy ő egyik kisgyerekkel sem akar játszani, mondjuk meg az óvónéninek reggel, hogy ő csak rajzolni szeretne.
Nem tudom mi lehet a baj...komoly fejtörést okoz nekem ez a helyzet. Kérjem át másik csoportba/oviba? Létezik, hogy ennyire nem találja meg a helyét valahol? Hagyjak még időt, hátha megoldódik magától is a helyzet?
Tanácstalan vagyok!
Kép forrása: testverkek.hu

6 megjegyzés:

  1. Ó, szegénykém! :( A helyzet hasonlít ahhoz, amit Rékával átéltem 3 éve, bár ott hamar kiderült, hogy az óvónénik nem olyanok, mint én szeretném, Rékának nagyon nem jött be a vegyes csoport sem és két hónap után egyértelművé vált, hogy váltani kell.

    Van egyébként lehetőségetek esetleg csoportot váltani? Vagy csak átkukucskálni másik csoportba. Hogy ott hogyan viselkedik. Valami oka csak van annak, hogy nem szereti az ovit, olyan nincs, hogy "csak úgy"....Én mindig az óvónénikben keresem a hibát (mániám), de persze így látatlanba nem mondhatom rájuk, hogy az ő saruk. :))

    Zalán sem szereti az ovit, ő ráadásul ugye itthon dekkolt bő 3 évig, de nagyon aranyosak az óvónénik (legalábbis eddig ilyen benyomásom volt), aktívak, klassz kis csoport jött össze, ráadásul napközben jól érzi magát, barátkozik. Olykor az udvaron már nem is keresi Rékát. Szóval jó helyen van és ez fontos az anyai szívemnek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi meg pont most reggel eszméltünk rá, hogy Pankának meg lehet, hogy a kicsi csoport túl "kevés", mert ma reggel nem volt ott óvónéni és a mellettük lévő csoportba kellett bemenni, tiszta nagycsoport, közös az udvaruk is és alig köszönt el apjától, mire benézett az ablakon integetni, Panni a szőnyegen játszott a nagyokkal és oda sem nézett. Itthon is ugye nagylányosabb játékokat játszik az ikrek miatt, mint a korosztálya...
      Lehet ez az egyik gond.
      A másik az óvónénikkel van, legalábbis az egyikkel, mert ahányszor láttam a buszról leszállva, a 8-10 beszoktatós kisgyerek egyedül játszott az udvaron, ő meg 10-15 méterrel odébb beszélgetett a nagyok óvónénijével...
      Csoportváltási lehetőséget a héten felmérem, csütörtökön lesz szülői...

      Törlés
  2. Ez könnyen lehet az egyik probléma. Az óvónéni sokat tudna segíteni szerintem....Drukkolok, hogy megoldódjon a gond! :)

    VálaszTörlés
  3. Kapott egy karkötőt, hogy ne a haját babrálja. Óvónéni szerint még kevés idő telt el, ne kapkodjunk el semmit.
    Meg fogom kérni, hogy adjon neki apró plusz feladatokat, hátha...

    VálaszTörlés
  4. Mi váltottunk, életem egyik legjobb döntése volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a bajom, hogy a gyerekek imádják, komolyan körülrajongják :-), már csak óvónénivel kellene megtalálni a közös nevezőt, de alakul.

      Törlés