2013. november 23., szombat

Lili esete a buta, szaros nénivel

Hétfőn kicsit tovább bent maradtam, Attila hozta fel Lilit, új bőrgyógyászhoz mentünk. A barátnőm ajánlotta, akinek egy ismerősét meggyógyította a foltos hajhullásból. Igaz ehhez egy évig antibiotikumot szedett, én pont ezért erős ellenérzésekkel vágtam neki a túrának, de Attila nagyon menni akart, így adtunk egy esélyt a dolognak. Odaértünk, vártunk, bementünk. Idősebb doktornő, gyerekhez egy szót sem szól, rá sem néz azonkívül, hogy kb. 10 mp. alatt megnézi a fejét. A nevét véletlenül sem ejti ki a száján, következetesen gyermekként emlegeti, szigorúan hozzánk intézve a szavait. Szerinte biztosan van vhol góc a szervezetében, valószínűleg gennyes a mandulája, ezért orr-fül-gégész telefonszámával leszünk gazdagabbak és egy új teljes labor beutalóval. Majd alaposan belénkveri, hogy ha talál valamit az ismerőse, azonnal, késlekedés és gondolkodás nélkül ki kell venni a manduláját. Lilinek kicsit sok(k) volt ez így töményen és befeszül teljesen. Leül a sarokban és nem akar kijönni. Végül sikerül félig kiimádkozni, félig kivonszolni a rendelőből és közli, hogy EZ BUTASZAROS NÉNI, IDE NEM JÖVÖK TÖBBET! Szerencsére ez már a rendelőn kívül történik. Kb. nyolc perc/12e ft/teljes csőd.Most fogalmam sincs, hogy egyáltalán felhívjam-e az orr-fül-gégészt. Kedden tánc volt az oviban, itthon almás pitét sütöttünk Dorka kívánságára. Szerda uszis nap. Egyre ügyesebbek a vízben a csajok és élvezik is, csak a végére fázik már Lili nagyon. Pannit minden óra elején beviszi Móni továbbra is, amíg a többieknek szabad játék van. Panka a negyed óra alatt körbevigyorogja a fejét. Az edzés előtt egyedül átöltözik fürdőruhába. Délelőtt a nagyok a tűzoltóságon voltak. Dorka egészen sokat mesélt, a rúdon való lecsúszás mindkettejüknek nagyon tetszett. Lili azt mondta unalmas volt. Este házi feladatként le kellett rajzolni az élményeket.
Csütörtökön bábelőadás volt az oviban, Panka volt az előadás sztárja. Persze ezt nem tőle, hanem az óvónénitől tudjuk. Megkérdezték, hogy kinek körte a jele és jelentkezett. Felemelte a bábos bácsi és körtét szedett egy fáról :-). Délután Ildiékhez mentünk, játszani, ami általában veszekedésbe torkollik mostanában. Ildi sütött nekünk kürtős kalácsot. Lilinek az oviban kiesett a foga, így éjjel még fogtündérkedtem is. Majdnem lebuktam, mert teljesen bedugta a sarokba a fogacskát a párna alatt és csak úgy tudtam kivadászni, hogy átmásztam Liluson. Mire begyűrtem az ajándékot is a párna alá, már mocorgott, de szerencsére nem nyitotta ki a szemét. Reggel aztán nagy boldogan hívott, hogy a fogtündér eltalálta, hogy legót szeretne és ráadásul azt is tudta, hogy a kedvenc állata a cica. Nálatok jár a fogtündér? Mit hoz? Pénteken megint uszoda van, ezt a napot jobban szeretjük, mert ha Pannit nem számoljuk, akkor összesen öten vannak a medencében. Sokkal jobban tudnak tanulni, több idő jut egy-egy gyerkőcre. Nem volt Móni, egy öttusás srác helyettesítette, Pankának mondtam, hogy nem biztos, hogy most vízre tud szállni, de azért cipelte a kis hátizsákját, átöltözött és természetesen nem csak én nem tudok neki nemet mondani :-). Itthon kicsit eluralkodott a káosz, mert egy fáradt, türelmetlen anyára jutott három fáradt, nyűgös gyerek, ami nem túl jó kombináció... Jó, hogy vége a hétnek. Hét végén pihenünk, lovagolni mennek csak a csajok. Mézeskalácsozni fogunk, olvassuk a lovas könyveket, amiket a könyvtárból válogattunk össze. Kicsit gondolkodtam rajta, hogy nem sok-e nekik a heti program, de ha épp nem megyünk sehová, akkor kérik, hogy menjünk bicajozni, tehát hiányzik nekik a mozgás. Csütörtökön, amikor az eső miatt az oviban sem tudtak kimenni és délután is beszorultunk a lakásba Ildiéknél, ráadásul kocsival is jöttünk haza, nem gyalog, olyanok voltak, mint a ketrecbe zárt vadállatok :-), majd szétszedték a házat.
 Heti menetrend:
 Hétfőn uszi Anyu ovijával, ilyenkor ott is maradnak a Szárazréti Oviban, csak december közepéig tart, 10 alkalom
Kedden és pénteken Lilinek logopédia az oviban délelőtt
Kedden délután modern tánc az oviban, ébredés után
Szerda és péntek úszás a Köfém usziban
Csütörtökön reggel Lili meseterápiára megy nyolcra, Anyósom viszi, utána ovi
Szombat lovaglás

2 megjegyzés:

  1. Most találtam rá /véletlenül/ erre az aranyos blog-sorozatra, élvezettel olvasom /egy szuszra/ az összes írást! Nagyon aranyosak a gyermekek, gratulálok hozzájuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen!
      Mindig jól esik egy-egy kedves visszajelzés :-)
      Szép napot!

      Judit

      Törlés