2014. december 28., vasárnap

Kedvenc napom a szünetben

És hol van még a dolgos január :-)
Ébredés után a csajok észrevették a havat és nem volt aki megállítsa őket, már vonultak is az udvarra, hóembert építeni. Panka szerint csak KÉTGOMBÓCOS lett, ennyi havat sikerült összegyűjtenünk az udvaron.






Délelőtt kézműves szakkör volt a csajoknak, előkerült a gyurma és az agyag is.


Ebédre Attila szüleihez mentünk, aztán a Haleszba lemozogni a kaját. A lányokat nem zavarta a hideg, legalább nem volt tömeg.




Délután aranygaluskát készítettem nekik, és táncoltunk az Xboxal. Jó buli volt. Az az igazság, hogy nem sokszor jut eszünkbe elővenni, de ilyenkor karácsony után általában előkerül és megy a bowling és a dance party.  Fél nyolc körül Panka már alig élt, így megvacsoráztunk. Piknikeztünk a nappali közepén, volt szendvics, uborka és olajbogyó. Utána pedig frissen sült aranygaluska vaníliasodóval. Közben telefonált Apu, hogy menjünk sétálni a hóesésben, Panka rögtön felélénkült, jól felöltöztünk és háromnegyed kilencig sétáltunk, hógolyóztunk, hóangyalkát gyártottak a lányok - és a Mami - , nagyon élvezték. Annyira várták már a havat. Alig tudtam őket behajtani végül az udvarról, de már várta őket a fürdő. Habfürdős forró vízben forró teát kortyolgattak. Tudnak élni :-)
Aztán mindenki megkapta a saját meséjét az új mesekönyvből. Anyuéktól kapták őket, de én válogattam össze és eddig úgy tűnik, hogy nem nyúltam mellé. Pankának a pöttyös kis tyúkról olvasok, aki soha nem adta fel. Szeretjük Jill Tomlinson könyveit. Lili a tündérrigólányokat hallgatja most esténként. Dorkának pedig Az elvarázsolt királykisasszonyból olvasok. Ez utóbbi pedig újabb darabja a Szegedi Katalin által illusztrált gyerekkönyveink gyűjteményének.
Most csend van, remélem reggelig így is marad :-)

Bevallom az olvasókönyveket még nem vettük elő, pedig csak annyi házit kaptak a szünetre, de folyamatosan olvasnak itthon és mindenhol, amit csak meglátnak, már egy csomó betűt is megtanultak a szünetben, amit a suliban még nem vettek, mert egyfolytában kérdeznek. Szóval az olvasókönyv egyelőre marad a táskában. Lilinek még van egy nap pótlása az utolsó hétről, azt majd megcsináljuk azért valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése