2014. augusztus 16., szombat

Iskolakezdés

szorongós gyerekkel. Lilinél az életében bekövetkező legapróbb változás/változtatás is komoly előkészítést igényel. Mert maga sem tudja megfogalmazni a félelmeit, de aggódik, ha ki kell lépnie a komfortzónájából. Pár éve még a nyaralás első két-három napja is kínszenvedés volt vele, mert idő kellett neki, hogy feldolgozza az új helyzetet, még akkor is, ha az tulajdonképpen jó.
Sokat javult a dolog, köszönhetően az érzelmi érésének és a pszichológus segítségének. Az iskola azonban hatalmas váltás lesz az óvoda után, főleg, hogy Dorka is másik osztályba kerül.
Hosszú ideje szó van róla, hogy külön osztályba fognak járni, úgy tűnik, elfogadták. Szerencsére mindkét csajnak lesz ismerőse az osztályban, ami nagy segítség lesz az első időkben.
Nyár elején megkapták a Finy Petra: Iskolások kézikönyve c. könyvet. Jó sokszor elolvastuk, elég részletesen le van benne írva, hogy mi fog történni a suliban. A legjobban Panninak tetszik. 
Eljártunk az összes iskola előkészítő foglalkozásra, megismerkedtünk a tanító nénikkel. A nyár közepén beszereztük az iskolatáskát és folyamatosan az iskolaszereket, hogy szokják a gondolatot a csajok.
Már csak két hét maradt az iskolakezdésig, így a héten - mialatt a csajok a nagyszülőkkel nyaraltak - kifestettük és átrendeztük a gyerekszobát. Kialakítottuk a két íróasztal helyét, már csak széket kell vennünk hozzá.
Dorka kuckója

Lilus asztala

Lili fekhelye

tanulósarok
Vettünk nekik betűs ágyneműt, ezt majd utolsó este fogjuk felhúzni, az évnyitó előtt. Vettem apró pöttyös anyagot, ebből textil betűk fognak még készülni a szobájukba, amint lesz időm kiszabni.
A szobájuk ajtaja melletti falra egy iskolatáblát festettem táblafestékkel a falra, kapott egy fa keretet és pár betűvel feldobtuk kicsit.

lehet majd gyakorolni az írást
(lovas a táska, a tolltartó, tornazsák, vonalzó, füzetborítók, a gyurmaalátétnek kért tányéralátét, a címkék a tankönyvekre)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése