2014. augusztus 29., péntek

Ha az ember kiskacsákat nevel

akkor a szakadó esőben is arról faggatják, hogy mikor megyünk már fürdeni és nem baj, ha esik az eső és nem baj, ha hideg a tó, ők belemennek úgyis, csak fürödjünk már. Légyszi!
Szóval kénytelenek voltunk valami zárt fürdő után nézni a környéken. Kis kutatás után Siklós mellett döntöttünk, beleszuszakolva a napba egy kis kulturális programot várlátogatás formájában.
A fürdőt nagyon élvezték a csajok, végül még a kinti részen is el tudtunk tölteni egy kis időt, csodaszépen sütött a nap. Volt csúszdázás kidőlésig, úszkálás, boldogság.
























Négykor kihajtottuk a társaságot a vízből, és az autót a parkolóban hagyva elsétáltunk a várig, nem volt messze, csak tíz percet kellett gyalogolni. Szépen rendben van tartva, érdekes kiállítások vannak, bár a csajoknak a várbörtön, a kínzókamra, valamint a bor és kádármúzeum megtekintése után elege lett, utána már egyre gyorsabban jártak teremről-teremre. Így néhány kiállítást elég kutyafuttában láttunk csak, de így is két óra volt a vár bebarangolása és egy része le is volt zárva. Az utolsó tíz percben Panka már könyörgött, hogy menjünk, mert ő ezt már nem bírja, nagyon fáradt. Még hátra volt az út a kocsiig, a végén már inkább húztam, mint jött, de becsületére legyen mondva, egyszer sem nyafogott, hogy vegyem fel. Igaz mire kikanyarodtunk a parkolóból, már le is csukódtak a szemei.

















A vár a török korban

és ma











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése