2024. szeptember 28., szombat

Kemény

 héten vagyunk túl, én oktatok, így fél ötre jártam a héten. A három negyvenes kelés nem esett jól. Lányoknak egészen komolyan beindult a suli, írnak, felelnek. Dorkának már négy jegye van angolból. Két beadandó, egy szódolgozat és egy nyelvtan doga. Egyfolytában stresszelik őket az érettségivel, nem értem miért kell, hiszen nyilván mindenki tudja, hogy jövőre végzős lesz, de könyörgöm még csak szeptember van. Elég kemény nyomás alatt tartják őket, múlt hét végén meg kellett néznem velük a felvételi ponthatárokat és pluszpont szerzési lehetőségeket a kiválasztott egyetemekre, így most egészségügyi/szociális önkéntes munkát keresünk 30 pluszpontért :-) Őrület!

Észre sem vesszük a musical csoport abbahagyásával felszabadult időt, mert folyton tanulnak, olyan mintha nem is lenne. Dorkáék iszonyúan le vannak maradva magyarból, így az új tanár igen szoros menetrendet állított össze nekik a kimaradt memoriterekből és kötelező olvasmányokból, dátumra lebontva, nem fogunk unatkozni. Minden csütörtökön írat is belőle. Az mondjuk jó, hogy tudják, hogy mire lehet számítani. Viszont cserébe egészen jól tanít, párszor készültem Dorkával szerdánként a dogára és elég komoly vázlatokat kapnak.

A héten Lili és Panni pár napig nem volt túl jól, Lili ki is hagyta a szerda reggeli edzést, mert nem látott ki a fejéből a náthától, de egészen hamar rendbe jöttek. Lilivel inhaláltattam az Egyiptomból hozott kristálymenthollal, azt mondta, soha többet :-) Mondjuk tényleg tokától bokáig tisztít, olyan ereje van.

Panka szerencsére eddig szinte minden keddi edzésen ott tudott lenni, mert annak ellenére, hogy nem engedte el a suli a nyolcadik órai osztályfőnöki óráról, eddig mindig kedden maradt el órája és háromra pont odaértünk. Jövő héten pedig a kivezényelték őket Pákozdra és elvileg fél háromra visszaérnek Fehérvárra, szóval kövi hét is pipa. Liliék már voltak, fegyverrel kellett rohangálniuk az esőben, egy kislány el is ájult... no comment.

Október 15-én Panniék lépnek fel a hoki meccs szünetében, október végén pedig elvileg már tesztverseny.

Tegnap a Székesfehérvári Balettszínház meghívta őket a Pinokkió premierjére, így megvolt az első csapatépítés is a szezonban. Tetszett a lányokank az előadás.

Én moziban voltam Évivel, megnéztük a Fekete Pontot, ajánlom mindenkinek.  

Szerdán lindy hop órán voltunk Attilával, tetszett, csak pénteken kiderült, hogy az összes focimeccsük szerdán este lesz, így még nem dőlt el, hogy megyünk-e a kurzusra.

Jövő héten beindul a szülői szezon is, hétfőn Tópartis, szerdán koris, Liliéről még nincs hír.

Múlt szombaton Pesten voltunk éleztetni és megpróbáltuk megjavíttatni Lili koriját, ami sajnos nem sikerült, a bácsi szerint életveszély és kuka, így ha már ott voltunk, egy szemmel is jól látható összegért vettünk neki új korit. Mivel neki már nem nő valószínűleg a lába, ezért kapott egy komolyabb Jacksont. Boldogság volt.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése