2020. március 28., szombat

A pénteket

lazára vettük.

Pankával csak a Kincskeresőt csináltuk meg, azt is az ő kérésére, két magyar hétvégére maradt, de határidőn belül vagyunk mindenből. Nagyok átvették a matek új anyagot önállóan délelőtt, de vannak hiányosságok. Itt nagyon hiányzik nekünk több magyarázat annál, hogy olvasd el a könyvben és tanuld meg az elméletet, majd oldd meg a feladatokat. Délután videotelefonáltunk a mi drága matek segítségünkkel, aki már egy ideje egyengeti a lányok matek fejlődését iskolán kívül és helyre tett néhány dolgot a fejükben. Itt is ezer köszönet Laci!

Kora este nagy kártyacsatát vívtunk, az UNO a nyerő nálunk, már most a Vigyáz(z)6 lehet letaszítja a trónjáról.

Énekből vagyunk még elmaradva mindhárom csajnál, ez lesz a hétvégi feladat még, utolérni magunkat. A testnevelés felmérést elkészítettük még délután, négyütemű fekvőtámaszt kellett a nagyoknak időre végezni.

A többi dologgal, úgy gondolom jól állunk, a nagyok egyre öneálóbbak, ami nagy segítség. Történelemből készültek a múlt héten szorgalmik is, van már néhány örös a krétában.

A rajz és technika feladatokkal is igyekszünk haladni, bár sokkal jobb lenne szerintem, ha szabadon alkothatnának.







Elég sok online festős kurzus van, enyémek például nagyon élvezik. A héten is készült pár alkotás és vasárnap is lesz egy helyes cicás kép délután, amire készülnek. Lidl-ben most szuper festős cuccokat lehet kapni, hoztam nekik vásznat is.



Egész nap olyan fejfájásom volt, bent is csak túlélésre játszottam, kapar a torkom is kicsit, és iszonyat gyengének érzem magam. Gondolom nem sokat segít, hogy a meló után rohanok haza, max bolt, ha nagyon kell, semmi levegő, estig tanulunk, utána még rendbe szedem a lakást. Nem sokat alszom. Nagyon vártam a hétvégét, hogy kicsit lazíthassunk, kiszabaduljunk valami néptelen zöldbe. Erre ma bevezetik a kijárási korlátozást, bár úgy értelmeztem, hogy közvetlen családdal azért lehet menni néptelen helyre sétálni.

A nehézségek ellenére hálás vagyok, hogy mindenki jól van, hogy mindkettőnknek van még munkahelye, sokan ezt sem mondhatják el a magukról a jelenlegi helyzetben.
A héten kaptunk maszkot és vitamint is bent, odafigyelünk a folytonos kézmosásra, fertőtlenít a takarító néni egyfolytában, megpróbálunk vigyázni egymásra!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése