2024. július 16., kedd

Itt vannak

 az unokatesók anyunál, úgyhogy a lányokat alig látom. Hatalmas társas party-k zajlanak.

Panka lejutott a Balcsira, odafelé mondjuk nem fértek fel a kinézett vonatra, nem volt már helyjegy, de a 25 perccel későbbire kaptak. Hazafelé tíz perc késéssel jöttek, szóval teljesen élhető volt. Nagyon jól érezték magukat, jól lesült, elfáradt, kiszívta a nap. Ami nekem meglepő volt, hogy négy tizennégy éves kislány (na jó, egyikük 15) gond nélkül tudott két SUP-ot bérelni, alá is írhatták az átvételit. Pankát mondjuk nem féltem, vízbiztos, de akkor is.

Megérkezett az összes útlevél, übercuki ügyintézőkhöz kerültünk, kedvesek és profik voltak, viszonylag gyorsan végeztünk is, a posta is gyors volt. Biztosításunk van, megvolt a pénzváltás, vettem ötvenes naptejet, fényvédős szájfényeket (tavalyi nyaraláson a szám égett le, elég fájdalmas volt). 

Ma itt volt a mosógépszerelő, megjavította a szárítót, ami ugyan ebben a melegben nem hiányzott, de jó tudni, hogy újra működőképes.

Mimmónak megvettem mindent a jövő hétre.

Minden csajnak lett szellős hosszú nadrágja és szoknyája, térdet eltakaró. 

A kinti programjaink szerveződnek, majdnem minden nap történik majd velünk valami izgalmas, két nap lesz, amikor a szállodában lógatjuk a lábunkat. 

A portfóliómmal elég szépen haladok,  igyekszem kedd délután befejezni.

Aztán már csak formázni kellene, a forrásokat hozzátenni és leadni.

Pannus túl van a szóbelin is, nem tudja, hogy hogy sikerült, de az elmondottak alapján szerintem nem lesz gond. Az elején beszélnie kellett a lakóhelyéről, mi van a környéken, szépen mesélt a Bory-várról. A kép az internetes vásárlásról szólt, mit vesznek általában az emberek, milyen veszélyei vannak. Erről is ügyesen összeszedte a gondolatait. A szituáció egy spanyol út megszervezése volt. Itt volt egy kis ijedtség, amikor megkérdezték tőle, hogy mennyibe került a repülőjegy és fogalma sem volt, de a hölgy cuki volt és mondta neki angolul, hogy nem számít, hogy mit mond, így mondott 30 ezer forintot. Eezktől féltettem, hogy ha olyan téma lesz, amit magyarul sem tud, akkor mennyire ijed meg és mennyire tudja alkalmazni, amit megbeszéltünk, hogy nem számít mit mond, nyugodtan "hazudjon", a lényeg a folyamatos beszéd. A végén kérdezték tőle, hogy hogyan fog kommunikálni Spanyolországban, mondta, hogy angolul és mondták, neki, hogy nem lesz azzal semmi gond. Mosolyogva jött ki. Augusztus nyolcig izgulunk :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése