2022. november 26., szombat

Hétköznapok

 Az iskola, különórák, munka háromszögében mozgunk, keveset alszunk, nincs idő semmire. Mi folyton dolgozunk, a lányok tanulnak (vagy legalábbis tanulniuk kellene). Mindenki fáradt, nyűgös, vannak is súrlódások emiatt. Remélem az adventi időszakban valahogy találunk módot a lecsendesedére, még ha sok esélyt nem is látok rá.

Vannak azért apró örömök is, Pankusz csodaszép karácsonyi dalra készül Lalával, a korcsolyázás továbbra is örömöt okoz nekik. Panni nagyon szépen teljesít a suliban, a nagyoknál már vegyesebb a felhozatal, ők nehezebben vették a váltást.

Jövő héten az avatás hete lesz a Tópartiban, aminek a végén pénteken egy vetélkedő után "hivatalosan" is Tópartissá válnak a bejövő osztályok.

Hétfőn - mesehősnek kell öltözni (Pankáék 101 kiskutyák lesznek oszályszinten, ma reggel hétkor már dalmata füleket varrtam)

Kedden - elegáns ruhában kell menni

Szerdán - pizsamás nap lesz

Csütörtökön - mignonok fognak szaladgálni az épületben

Pénteken - pedig stranddá változik a suli

Biztosan jó buli lesz ez a hét a csajoknak. Reméljük Pankusz is meggyógyul addigra, mert tegnap már nem tudott suliba menni. Kéz-láb-száj betegsége van, aminek a vírusát elvileg már az ő korában le kellene győznie a szervezetének, valószínűleg kicsit gyengébb idén az immunrendszere. Hólyagos a garatíve, nem csoda, hogy enni és beszélni sem tudott csütörtök este. Az ő szervezete behúzta a féket. Szerencsére magas láza nincs és a kezén lévő kiütéseket is megússza úgy néz ki. Doktornő cuki volt, még matricát is kapott Pancsi :-) és átírtuk a rendszerben a Gyöngyvirág Óvodát Tóparti Gimnáziumra :-)

Elvileg a két Tópartis szerepel a kórussal valamelyik adventi "ablakban", talán kilencedikén, de erről egyelőre homályos infóink vannak..

Kedden este készítettünk még Pankával cipősdobozt, mert másnap kellett leadni a suliban és ő mindenképpen szeretett volna vinni. Megmondom őszintén este tízkor nem sok kedvem volt hozzá, de örülök, hogy nem hagyta annyiban, mert idén sok helyen még nehezebb lesz az év vége és legalább valakinek örömet tudunk szerezni. 

Szenvedek az ebédcsomagolással, nehéz olyat összeállítani, amit mindenki megeszik, jóllaknak tőle és viszonylag egészséges is és kibírja hűtés nélkül délig. Ebből a szempontból jó, hogy nincs nagy meleg a sulikban. Gyerekek egyelőre elégedettek, el is szokott fogyni minden.




Hétfőn reggel a két naggyal a fogszabályzón jártunk, levették a mintát, a felső sín fog először elkészülni, márciusban ragasztják majd fel és pár hónapra rá az alsót is megkapják. Decemberben lesz egy konzultáció Lili plusz foga miatt, de talán nem kell hozzányúlni.  Ekkor viszem Pannit is, a késői fogváltás miatt eddig vele nem foglalkozott a doktornő. Most sokat elpotyogtatott, ha minden igaz az utolsó mozog, reméljük elhagyja még ebben a két és fél hétben. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése