2019. szeptember 2., hétfő

12. ikerszülinap - Energylandia

Közhely, de tényleg hihetetlen, hogy a két másfél kilós csöppségből ekkora nagylányok lettek, akik hétfőn a hatodik osztályt kezdik...

A szülinapokat gyakran ünnepeltük a Family Parkban, és bár a lányok szeretik azt a helyet, idén mást gondoltunk.

Lengyelországra esett a választás, az Energylandia vidámparkra. Bár messze van, tényleg minden kilométert megért, amit megtettünk érte.
Az út hosszú volt, de szerencsére jól viselték a csajok, vittünk tabletet, könyvet, egyszer álltunk meg hosszabbat nyújtózkodni.












Péntek és szombat éjszakára foglaltam szállást, nagyon jó kis helyet sikerült találnom, ajánlom mindenkinek. Egy kétszintes házat béreltünk, teljes felszereltséggel, még mosópor és tusfürdő, sampon is volt bekészítve. A konyhaasztalon rózsa várt bennünket. Az apartman tényleg úgy néz ki, ahogy a képeken, tágas, világos, tiszta és ami a legfontosabb volt most nekünk, tíz percnyire van a parktól.



Mivel a park nem nyit korán, reggel még volt időnk a tortázásra is.







Maga a park meg egy csoda, de tényleg. 140 cm az a magasság, ahol már az összes játék elérhető, de 120 cm-től már bőven van élmény a családi részen is. Dorkát lemértük foglalás előtt, kicsit aggódtam, mert 141,5-nek mértük, néhány sorban ki is kapták megmérni, de szerencsére mindenhol felengedték végül.
Pankának kellett pár komolyabb játékot kihagyni, de a biztonság szempontjából abszolút érthető volt és bár reggel szomorkodott a szálláson, bent már abszolút okosan kezelte a dolgot és nem volt ebből probléma. Megígértük neki, hogy amint ő is eléri a kellő magasságot, visszamegyünk és felülhet azokra, ami most kimaradt.

A park 10-20 óráig van nyitva hivatalosan, de most hétvégén 21-ig bent lehettünk. Velünk söpörték ki :-)
Érdemes fél tízre már ott lenni, még van viszonylag közel a bejárathoz parkoló. Mi kb a hatodik sorban találtunk és még a pénztárnál sem kellett sokat várni. Szülinaposoknak itt is ingyen van a napján, igazolni kell személyivel/útlevéllel. (1 PLN)

Nyitás előtt beengednek egy kis térre, ahol van egy kis műsor, a park saját dalára többek között. Tízkor visszaszámlálás és lehet menni szórakozni :-)




Vannak showműsorok a nap folyamán, de erről nem tudok nyilatkozni, mert mi most kihagytuk.
Lehet két napos jegyet venni, ezt ajánlom mindenkinek, mert nem fog beleférni egy napba az összes játék.
Egyetlen negatívumot tudnék említeni, a 10-17-ig bent lévő rengeteg embert. kb. 30-40 percet kell várni a jobb játékokra, viszont szuperül meg van oldva a várakozás, kordonok között haladnak a sorok, végig permetezik a vizet, rengeteg a párakapu, ahol lehet napvitorla és napernyő véd a fénytől. A játék bejáratánál digitálisan jelzik  a várakozási időt és a sorokban a földön is fel van festve, hogy hol jársz, mennyit kell még várni. Szóval szervezésből csillagos ötös.
Az éttermek sem nagyon vannak elszállva árilag, ahol mi ettünk, minden finom is volt, és mindenhol, még a fagyispultban is lehet kártyával fizetni.

5 zloty egy kódos karszalag, amivel minden játéknál be lehet tenni a csomagot a mindkét oldalon nyíló ajtós szekrénybe, kifelé pedig a másik oldalon ki lehet venni.

A játékok kisgyerekes, családi és extrém zónákra vannak osztva. Mi a családi és az extrém között  ingáztunk.

Mivel a Hyperion a bejárat mellett van és még nem voltak sokan, a két naggyal gyorsan sorba álltunk, így utólag azt mondom, hogy jobb is hogy nem láttuk mire vállalkozunk :-)
Panna Attilával felment a teraszra, ahonnan lehet nézni a halálra vált családtagokat. 77 méter magasra húz fel és 142 km-órás sebességgel zúdul a mélybe. Felfelé kb. félúton jegyeztem meg a lányoknak, hogy nekem itt most így elég lenne :-), de nem volt megállás. Elmesélni nem nagyon lehet az érzést, át kell élni, Lili azt mondta lent, hogy:
- soha többet
- mikor elindultunk lefelé, azt hittem, hogy lerepültünk a pályáról.
Szerintem ez kb. körülírja mindhármunk érzéseit.
Dorka kifelé: nem értem, erre hogy mertem felülni

Ami mindenkinek nagyon bejött, az a Formula 1, bár extrém zónás, de 120 cm-től élvezhető. Ezen ötször ültünk, este egymás után négyszer kellett velük visszamenni, akkor már nem volt hosszú sor. Panka a végén már feltett kézzel ment, én azért kapaszkodtam, főleg a huroknál, fejjel lefelé. Biztos, ami biztos. Minden komolyabb játékon lehet fotót venni az ijedt fejekről, 15 PLN/darab v. 25 PLN/két darab áron. Mi itt vettünk egyet-egyet emlékbe a csajoknak, de nem mutathatom meg :-)
Ami még nagyon tetszett, hogy a keretbe tett fotón kívül jár hozzá egy kód is, amivel otthon le lehet tölteni a képet.

Másik kedvenc volt még a bumeráng, ahol ugyanazon a pályán megy végig a kocsi, először előre, aztán hátra felé.

Nagyon jópofa még az RMF Dragon ahol az embernek lóg a lába a semmibe zuhanás közben.

Amíg Attila a nagyokkal kipróbálta a Speedet, addig Pankával még egyet mentünk a sárkányoson, be a krokodil szájába.
Tanulság: Speeden első kocsiba nem ülünk, mert csontig vizesek leszünk :-)

A Tsunami Dropról eszméletlen kilátás nyílik a parkra, ezt kipróbáltunk délelőtt és este is a sötétben. Csodás látvány volt a kivilágított park.

Szintén többször ültünk az Anacondán, ami a nagy melegben jól is esett, vigyázat itt is vizes leszel :-)

A Viking jött be legkevésbé nekünk, kirázza a lelket az emberből, Panka még a fejét is beverte.

Két dolog volt, amire nem mertünk felülni a Mayan és az Azték Swing, erre még gyűjtjük a bátorságot a csajokkal.

Altatni nem kellett senkit a szálláson, eldőltek és aludtak :-)

Szuper kis nap volt!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése