2019. augusztus 12., hétfő

Kalandjaink az okmányirodában

A nyaralás előtt realizáltam, hogy Dorka és Panka személyije lejár augusztus elején, és mivel a 12. ikerszülinapra utazást kapnak ajándékba a csajok, gyorsan lépni kellett. A nyaralás utáni csütörtökön, a hosszú nyitvatartásos napon már ott is álltam négy gyerekkel (három saját + 1 kölcsön) a Koch László utcában. Némi sorban állás után elkészültek a fényképek, kedves ügyintézőhöz kerültünk, pikk-pakk végeztünk.

Hétfőn éppen a fogorvosnál ültem, amikor csörög a telefonom, hogy most szóltak a gyártásról, hogy minek csináltatunk személyit három hétre, mert gyereknek az új fajta személyi 12 éves koráig érvényes csak, aznap lejár, akkor is ha egy héttel előtte készült. Remek szabály, főleg, hogy 30-án utazunk külföldre és csak elsején jövünk haza, a gyerek személyije, pedig 31-én érvényét veszti. A hölgy már mondta is, hogy semmi baj, gyorsan menjünk és készít nekünk útlevelet, mivel három gyerek van, ötszáz forintból megússzuk és öt évig érvényes. Mondta, hogy ne is húzzunk számot, csak mondjuk, hogy miért jöttünk és soron kívül mehetünk.

Kis meglepetés ért bennünket, mert a biztonsági őr/sorszám osztó főnök közölte, hogy itt ilyen nevű kolléga nem dolgozik, de azért nagy kegyesen beengedett bennünket.
A fénykép készítő hölgy hamar elirányított minket a megfelelő pulthoz, pikk-pakk le is kapta a csajokat, mert ha már ott voltunk, csináltattunk mind a háromnak útlevelet, így öt évig nem ér minket meglepetés.
Most már csak szeptemberben lesz egy harmadik köröm, hogy az immár 12. életévét betöltött Dorkának új személyit csináltassak :-).

Kicsit izgulunk, hogy az útlevél elkészüljön időben...

Köszönjük a hölgyeknek a kedvességet és segítőkészséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése