2019. július 14., vasárnap

Őrség

Újabb élményajándékunk Lilié lett, az Őrségbe kirándultunk alpaka mániás névnaposunkkal.
Felemásra sikerült az élmény, nem volt sajnos tökéletes a hétvége, ilyen is van.









Szombaton délelőtt indultunk, mert a szállást kettőtől lehetett elfoglalni, de szerettünk volna kirándulni egyet, ha már arra járunk. A Vadása-tóhoz indultunk, bár kicsit lógott az eső lába, reménykedtünk, hogy azért körül tudunk nézni.
Körbesétáltunk, kicsit csepegett, de nem vagyunk cukorból :-)














A víz mindig bejön a gyerekeimnek, persze jobb bent, mint kint, de azért így is élvezték.
A tóparton ebédeltünk, nagyon finom hekket, lángost, grillezett hot-dogot.

Az első meglepetés akkor ért bennünket, amikor kettő után kicsivel felhívtuk a szállást és közölték, hogy még nem tudjuk átvenni a szobát, várni kell. Végül úgy döntöttünk, azért odamegyünk és körülnézünk addig a kertben.







Végül négy órakor sikerült kulcsot kapnunk, addigra már Lili megsértődött, mert kiderült, hogy ma semmiképpen nem mehet az alpakák közelébe. Sajnos a kommunikáció nem egyértelmű a honlapon, mert bár fent van, hogy az alpakák nem a panzió területén vannak, és hogy bejelentkezés után lehet őket csak látogatni, de egyértelműbb lenne a valóságot leírni, hogy reggel 9-11 között látogathatók az állatok. Ami abszolút érhető, ha figyelembe vesszük, hogy az alpakák a tulajdonos otthonában élnek, tehát a saját udvarára enged be naponta 30-40 idegen embert. Viszont ha előre tudjuk a konkrét részleteket, akkor a gyerekekkel valószínűleg nem ezt a helyet választjuk.
Ezután elmentünk Magyarszombatfára a szállásadónk javaslatára, ahol éppen fazekas találkozó és fesztivál zajlott, de mi el vagyunk kényeztetve Fehérváron fesztivál tekintetében, így sajnos nem ütötte meg a gyerekek elvárásait a színvonal, bár Lilinek szerintem már sehogy sem tudtunk volna a kedvére tenni.
Reggeli után gyorsan összekaptuk magunkat és már mentünk is az állatkákhoz, akik egyébként tündériek és volt pár példány, amelyik még megsimogatni is hagyta magát a csajoknak.
Nagyon szép helyen vannak, igazi kis alpaka paradicsom.













 Most nézzétek meg ezt a frizurát




Hazafelé még kaptak egy kis vásárfiát a közeli ajándékboltban, aztán siettünk, mert Pankát négyre Jásdra kellett juttatni.


Mivel ez nem sikerült tökéletesen, alpaka kalandunk folytatódik, már megvan a következő helyszín, reméljük nagyobb szerencsénk lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése