2018. szeptember 18., kedd

A rettegett ötödik

Tavaly eléggé megijesztettek bennünket az alsós tanítónénik, kaptunk sok intelmet a tarisznyába, és bár a nyáron nem aggódtunk túl sokat, azért eléggé szorongósan indultak az első szeptemberi reggelek.
Az első két hét tapasztalatával azt tudom mondani, hogy tanárok felsőben sem esznek gyereket reggelire és bár valóban nagyobb a követelmény, egyelőre abszolút hozható a dolog a sok edzés mellett is.

A lányok nagyon szorgalmasak és kötelességtudóak szerencsére, suli után első a lecke és a tanulnivaló. Mivel a hétköznapok elég húzósak, ezért amit lehet, már hétvégén igyekszünk megtanulni.
Sőt az írásbelit már pénteken megcsinálták a felsőseim musical óra előtt :-)

Az emelt matek kemény lesz, azt látom, de majd igyekszünk felvenni a fordulatszámot. Volt felmérő ismétlésből, de nem kellett beíratni, így a lányok a két négyes kihagyatták a naplóból, bár én mondtam, hogy jó lett volna az...

Dorka ötösre olvasott irodalom órán, Lilinek ez még hátravan, kicsit izgul, mert szerinte Judit néni szigorú, de legalább sokat gyakorol.

Lili felelt ötösre történelemből, kapott kis ötöst szorgalmi feladat miatt. Dorkának kis ötösökből gyűlt ki a nagy, szintén szorgalmikból.
Szóval úgy gondolom, hogy adnak azért lehetőséget a tanárok annak, aki szorgalmas és készül.

Persze később azért biztosan nehezebb lesz, fáradnak is majd, de egyelőre nem tűnik olyan ijesztőnek, amilyenre számítottunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése