2016. május 25., szerda

Zsúfolt két hetünk lesz

Zsúfolt két hetünk lesz, az már biztos. Szerdán Dorkáéknál anyák napja a suliban, pénteken Panka szülinapra megy, Lili ottalvós buliba. Szombaton és vasárnap anyuéknál lesznek, mert Attila jön velem az UltraBalatonra, ott is alszunk majd. Vasárnap igyekszünk haza, mert délután még szeretném kivinni a csajokat a gyereknapra.
A hármas-négyes és a 14-es szakaszt fogom futni, az első 9,6, a második 6 km lesz. A végén a Varga Pincészetbe fogok befutni. A felkészülésemről inkább nem mesélek, mert hol volt, hol nem volt. Nagyon igyekeztem, de az új munkarend eléggé bezavart, így túlélésre játszom majd.
Következő hét hétfőn Lili anyák napi műsora lesz, kedden délután Panka ballag az oviból. A ceruzákat már megvettem a ballagós csokorhoz, a virágboltba kellene még eljutnom. Kedden szabadságon leszek, kettőre megyek Nórához is, beszélgetni kicsit Liliről.
Másodikán az emelt énekes hangverseny, idén a Muzsika hangjai a téma, biztosan szép lesz. Jövőre pedig Panka is ott lesz már az énekkarban.
Pénteken sulis és ovis osztálykirándulások, utóbbi családos, de mivel a nagyok is pont aznap mennek, „csonka” család leszünk, bár Panka valószínűleg élvezni fogja.
Szombaton megnéztük az Édes Élet csokifesztivált délelőtt. A csajoknak vettünk csokinyalókát, csokigyűrűt. Ebéd után anyuék elvitték őket Esztiékhez, Sophie ballagására. Úgy volt, hogy tekerünk egy tókört, de végül estig takarítottunk.
Vasárnap lovacskáztak a csajok. Dorka nagyon ügyes volt, teljesen egyedül lovagolt a nagy pályán, nem volt körülötte más lovas, önállóan kellett ügetésre bírnia Ginát. Ügyesen megcsinálta a feladatokat is, kézváltások, kis kör, szlalom. Lili és Panka futószáraztak még, de jövő vasárnap már Lili is önállóan megy majd. Pankusznak ez volt az első könnyített ügetéses edzése, ügyeske volt.
Délután gumiztunk, újra divat lett a suliban az ugrálás, ezt játsszák szünetben a kislányok, főleg Dorkáék osztályában. Lehet kapni sportboltban is, de mi anyut nyúltuk le gatyamadzaggal.
Fél hat körül Dorka eljött velem futni, négy km-t bírt, nagyon büszke voltam rá. Profin csinálja, figyel a légzésre, egészen jó a karmunkája. Lassan simán le fog futni J
Este Ildikékhez ugrottunk még át egy kicsit. Olyan gyorsan elszaladnak a hétvégék, hogy borzasztó. Lilike meg is jegyezte este, hogy mennyivel jobb lenne, ha két napot kellene iskolába menni és ötöt maradhatna itthon. Mélységesen egyetértettem vele. Nagyon fáradtak már, látszik rajtuk, egyre nehezebben veszem rá őket a tanulásra délután. Jó az idő, egyre tovább van világos, nem is akarnak bejönni a kertből. Hétfőn nagyon sajnáltam őket, mert a keddi környezet dolgozatra Dorkának muszáj volt tanulni. Lilinek is volt némi tudnivaló az életfeltételekről és az életközösségről. Ráadásul péntekre az Anyám tyúkját is meg kell tanulnia. Semmi kedvük nem volt hozzá. Matekkal és helyesírás gyakorlással már nem is nyúzom őket, nem látom értelmét. Dorkát – ha csak nagyon el nem szúr valamit – úgysem menti meg már semmi a kitűnőségtől, Lilinek a matek és a magyar még kérdéses, lehet, hogy négyes lesz, de ennyit tudott idén nyújtani. Nagyon befolyásolja a pillanatnyi lelkiállapota a teljesítményét, ezen kell sokat dolgoznunk jövőre a pszichológussal karöltve. Nem is a kitűnőség a cél, csak az egyenletesebb teljesítmény és hogy képes legyen azt nyújtani, amire valójában képes.

Mindezek mellett szervezem az ovis ballagási ajándékot is, nem egyszerű, tavaly ilyenkor már minden megvolt, idén meg…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése