2016. január 25., hétfő

Havas-jeges-számolós

A vasárnap reggelt is a jégpályán kezdtük, a szombatihoz hasonlóan. Fel van adva a lecke, mert kiválasztották a csajokat, mehetnénk a Jégmadár egyesületbe is műkorizni. Most dönteni kell, hogy szinkron v. műkori. Nekem az utóbbi tetszik jobban, de a lányokon múlik és a régebbi társaság, valamint a barátok amott vannak. Egyelőre gondolkodunk.



Lassan itt az ideje kikötni egy sport mellett és azt lelkesen csinálni, még kérdéses, hogy melyik lesz az.
Hazaérkezés után építettünk egy hóemberlánykát, kemény munka volt, de élveztük nagyon.








Ebédnél megköszöntöttük Attila anyukáját szülinapja alkalmából, majd megcéloztuk Agárdot Ildiékkel egy kis korizás céljából, mert a héten olyan keveset voltak jégen a csajok :-)
Hát a jég minden volt már, csak jó nem, de a lányok élvezték nagyon. Biztonságosnak állítólag biztonságos volt még, de állt rajta a víz és a latyak. Másfél órát bírtuk, aztán hazamenekültünk, mert mindenki szanaszét volt ázva.
Remélem senki sem lesz beteg.















Amúgy meg lelkesen várjuk a tavaszt, de a hóesés tiszteletére sütöttünk egy kis vaníliás kiflit a csajokkal.

Esténként újabban remekül szórakozunk. Találtam ugyanis a könyvtárban egy nagyon helyes könyvet. Laura Overdeck: Mesés számok-számos mesék, a lányok nagyon élvezik az esti matekórákat, kár, hogy lassan vége lesz a könyvnek.
Sokat nevetünk is közben, mert Pankának első körben mindenre tíz a válasza és ez akkor vicces igazán, amikor bejön neki, de azon is lehet nevetni, amikor arra a kérdésre, hogy.A GEPÁRD ÁLTALÁBAN CSAK HÁROM NAPONTA ESZIK. HA VASÁRNAP MEGETETED, AKKOR HÁNY TOVÁBBI ALKALOMMAL KELL ENNI ADNOD NEKI A KÖVETKEZŐ VASÁRNAPIG? kérdésre Dorka rávágja, hogy SZERDA. :-)
Azt hittem, hogy nagyon nehéz lesz, hogy nem látják a feladatokat leírva (mivel a lap alján ott vannak a megoldások, felolvasom a feladatot és a vicces képeket utólag nézegetik), de meglepően ügyesek. Lili is lelkes és bátor is, talán azért mert mesébe vannak ágyazva a feladatok és nem éles szituációnak éli meg, néhányszor sikerül is Dorka előtt válaszolnia, ami valljuk be nem könnyű feladat, mert Dodó iszonyat gyors.
Mindenesetre jó szívvel ajánlom a könyvet, nekünk bejött. 
Belefért még a hétvégébe egy kis szorzótábla is, de bevallom nem vittük túlzásba, ma még lesz egy kis finomhangolás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése