2018. március 8., csütörtök

Suli

Pankával volt egy nagyon kemény időszakunk, nem mentek neki a dolgok, fáradt volt, kedvetlen.
Sokat küzdünk továbbra is a helyesírással, egyszerűen nem érzi, nem hallja, ezért rengeteget kell gyakorolni, tanulni, hogy rögződjenek a szavak.
Mivel minden másból ügyes, borzasztóan zavarja, hogy ez nem úgy megy, ahogy ő szeretné. Aztán jött a környezet fekete pont, a rajz négyes és elkezdte mondogatni, hogy ő mindenből béna, elkezdett fájni a hasa, meg a feje. Próbáltam neki mondani, hogy kicsit engedjük el ezt az egészet, nagyon ügyes ő, csak kicsit elfáradt, de nem igazán tudtam kirángatni ebből az állapotból.
Aztán kiosztották a helyesírás dolgozatot, ami ÖTÖS lett, életében először, és ötöst kapott a szövegértésre, meg matekból is kettőt, felelt környezetből is, most szárnyal a cseppem.


Legutóbbi értékelések
Azért elég ijesztő, hogy ennyire magába tud zuhanni, azt hittem, róla könnyebben leperegnek a dolgok. Lehet hogy mégis jobban hasonlít Lilire, mint Dorkára.

Dorkának meg az osztályfőnöke beteg, egyfolytában aggódik érte, mi van vele, mikor jön már. Tegnap már képeslapot is írtunk és bedobtuk, hogy gyorsabban gyógyuljon Csilla néni.
Neki most azért nehéz, mert két-három hétig helyettesítések vannak és mégsem úgy haladnak az anyaggal, ahogy a saját tanár nénivel.

Lilkó most viszonylag egyenletesen gyűri a sulit, jól érzi magát, elvan a lányokkal, csinálja a dolgát, itthon is egészen önállóan tanul.

Szerencsére mindhárman elég lelkiismeretesek, ha hazaérünk, az elmaradt lecke az első. Bár éppen tegnap fordult elő, hogy Dodinak este fél kilenckor jutott eszébe, hogy környezetből van egy oldal tanulnivaló és még neki sem állt.
Remélem nem pont ő felelt ma.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése