2017. augusztus 19., szombat

Kajak

Már majdnem egy hónapja tartottak az edzések, amikor Dorka osztálytársától hallottunk róla és úgy gondoltuk, megnézzük a Csónakázó tavon a kajak edzéseket.
Miután vége lett a korcsolya szezonnak, majd az azt követő rövidke ideig tartó görkoris edzéseknek - amit a lányok egyébként nem igazán kedvelnek - rengeteg szabadidejük lett a csajoknak. Annak ellenére, hogy a nyári szünet nagyrészt a pihenésről szól, úgy gondoltuk, hogy kell valami mozgás és kötelezettség a laza napokra is.
Az első három edzés ingyenes volt, ezután dönthettek a csajok a csatlakozásról vagy a búcsúról. Természetesen ott ragadtunk.
Jó a társaság, csupa helyes kölyök, friss levegő, víz. Megértem, hogy miért érzik jól magukat.
Nagyon lelkesek voltunk, még a siófoki nyaralásról is feljártunk a tóra. A szinkronkori edzőtábor után is ott voltak a csajok két nap, péntekre teljesen kidőltek, így a pihi mellett döntöttünk menet közben.
Csajok lassan megtanulnak kajakozni, "saját" hajójuk van, megtanultak gondoskodni róla, az edzéshez ugyanis hozzá tartozik a kiszállás utáni hajó takarítás.

Rájöttek, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét, ha a kötelező körök után még kint maradnak, akkor gyorsabban fejlődnek.






Eveztek negyven fokban, szélben, szakadó esőben és minden egyes alkalommal élvezték.
Megtanultuk, hogy az evező által véresre mart kezekre legjobb a neogranormonos dunsztkötés.
Pancsi a legkisebb a csapatban, még nem éri el a kormányt sem a lábával, így egy kormány nélküli hajóban evez. Ez nem zavarja abban, hogy keményen dolgozzon. Négy körről indultak július elején. Tegnap tizenkettőt eveztek. Ebből hét kemény munka volt, az egyeneseken "versennyel". Egyenként indulnak és mindenkinek meg kell próbálni utolérni az előtte lévőt.
Egy kör kb. 800 m, szóval heti háromszor elég tisztességes munkát végeznek Fidel László irányítása alatt.
Akit imádnak a csajok, Panka itthon csak Lackó bácsinak hívja.


Szeptembertől is szeretnék folytatni a lányok az edzéseket, itt azért lesznek majd szervezési és logisztikai feladatok. Apu a nyáron is rengeteget segített, nélküle nem ment volna.
Még nem tudjuk, hogy alakul a jégbeosztás, az iskolai kötelezettségek, mennyit fognak bírni a csajok a tanulás mellett, de egyelőre bizakodóak vagyunk.
A mozgás fontos része az életüknek és az egész napos iskolai ülés után tanév közben is szükségük lesz rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése