2015. szeptember 13., vasárnap

Alakul a menetrend

Túl vagyunk az első két iskolai/óvodai héten, a nagyoknál a szülői értekezleteken is. Biztosnak látszik már az órarend, így folyik a különórák tervezése is. Van ami a héten már beindult, csütörtökön már úsztak, ill. szombaton korizni voltunk reggel.
Egyelőre heti egy úszást tervezünk, mert a nagyok a sulival is mennek hétfőnként, bár nagyon úgy néz ki, hogy annak az úszáshoz nem sok köze lesz, a gyerekek által meséltek és a Gábor bácsiról hallottak alapján. Majd meglátjuk.
Móninál sem volt még nagy tömeg, amit egy pillanatig sem bántam. Lillával kiegészült négyesünk alkotta az tanulók cseppet sem népes csapatát, de legalább rendesen dolgozott mindenki. Panka is nagyon ügyes volt, most érett meg igazán az oktatásra, figyel, összeszedett és rendesen kilátszik a medencéből :-)
Korin sem voltak vészesen sokan és az új edzőpályának hála, most csak ők voltak a jégen, ráadásul még két csoportra is lettek osztva, így itt is komoly munka folyt. Szokni kell még a korit, mert mindenki fájlalta a lábát, szorította a cipő, nem győztem átkötni a korikat.





A suli is beindult, már most látszik, hogy a második azért keményebb lesz. A napközin kívül hét közben és hétvégén is tanultunk már itthon. (Verset, ábc-t) Olvasni olvasnak minden este a saját maguk által választott könyvből, de a suliban olvasottakat is átismételjük itthon.
A lányok légtornára szeretnének még járni, ami még szervezés alatt van, mert sajnos pont egy időben van Panka ritmikus sportgimnasztikájával, a város két ellentétes pontján, szóval gyakorolnom kell az osztódást :-)
Ha minden igaz, szerdán lesz légtorna és pénteken karika órájuk. Pankának pedig pont ugyanezekre a napokra esik az rsg, ráadásul percre pontosan egyszerre kezdődik.
A suliban megy tovább a kosárpalánta, de nem szeretnének idén járni, lesz helyette viszont napközi időben quilling szakkör, heti egyszer és lehet, hogy beférnek hangszerre is a művészeti suliban. Egyelőre szintetizátor lenne, de innen jövőre könnyebben be tudnának kerülni zongorára.
Az emelt ének ugye maradt, heti három óra. Ebből kettő az órarend szerinti, amikor a többieknek is ének van, csak őket összegyűjti Ica néni ill. egy plusz ötödik órában (ebéd idő). Kellene gyakorolni napi 8-10 percet a furulyát, ami elég nehéz, mert rendszerint a padban felejtik a hangszert, másrészt én már mindent elfelejtettem, amit a tárgyból anno tanultam.
Állatkáink megvannak, napi nyuszi/sikló/egér dögönyözés folyik. Egéreke miatt aggódok, mert nem tudom mennyi kaja kerül a pocakjába és mennyinek kellene, kicsit gyenge szegény, de nem adjuk fel.





 Hétvégén új üzletközpont nyílt a városban, az arcfestés ott készült.




Suliban lelkesek még, szívesen mennek, tanulással sincsenek túl nagy hisztik, bár Dorka nehezen viseli, ha Lilinek aznapra nincs tanulnivalója, csak neki, mert szerinte ez igazságtalan. Mikor Lilinek van és neki nincs, az nem zavarja :-)
Magatartásból heti értékelés van, eddig mindketten ötöst kaptak, a szorgalommal sem lehet gond, mert  minden szorgalmi feladatuk készen volt eddig. Év elején vitték a nyári gyakorlást is ill. az olvasónaplókat. A következő két hétben lesznek felmérések a tavalyi anyag ismétléséből, hangos olvasás, írás, matek. Kíváncsi leszek. Első félévben még százalékos értékelés lesz, ill. félévkor szöveges, de második félévtől már jegyeket fognak kapni, bár eddig is átszámoltuk :-)
Panka is gyűri az ovit, csak aludni nem akar, a heti verset szavalja szépen itthon is.











3 megjegyzés: