2018. február 27., kedd

Winter is coming

Sőt már itt is van. Csodaszépen hullott ma a hó, lányok meg vannak őrülve, hogy menjünk szánkózni, én meg a tavaszt várom.
Szuper lett volna ez az idő karácsonykor, most már valahogy nem kívánja a szervezetem a -10 fokot.
A szánkózás amúgy is esélytelen, mert szegény Panni annyira el van havazva tanulni valóval, hogy hihetetlen.
Hétvégén is többet kellett tanulnom vele, mint a két negyedikessel együttvéve.
József Attila: Altató 7 versszak hétfőre, kedden hármas szorzó és bennfoglaló doga + írtak másolásból is (erre mondjuk nem készültünk külön), szerdán helyesírás doga, csütörtökön környezet doga v. felelés, ebben nem vagyok biztos.
Csóri emellett ma memóriaversenyen volt, és készül a márciusi mesemondó versenyre.

Dorka hétfőn javított angolból, mert múlt héten nem sikerült tökéletesen elsajátítani a szavakat, beírták ugyan a naplóba, de lehetett javító dolgozatot írni.

Nagyon lelkesen jöttek ma haza, mert Lili is indult az osztályából (a legjobb kettő mehet) a memóriaversenyen és megnyerte a harmadik-negyedik évfolyamosok versenyét, Panka pedig harmadik lett az első-második évfolyamon.
Ötös lett a matek dolija is és úgy látta, hogy a másolás is ötösre sikerült, bár ezt még nem mondták meg hivatalosan.
Szerencsére elég nagy a felelősségtudata, edzésnapokon is rögtön mondja már a kocsiban, hogy maradt lecke, mikor hazaérünk, hozza, csinálja szó nélkül. Szorgalmikat is lelkesen elkészíti, tényleg most hétvégére volt még egy A4-es lap (négy oszlop) összeadás/kivonás százas számkörben. Plusz a Tél a nádtengerenből minden hétvégén el kell olvasniuk egy fejezetet. Ezt általában Anyósomékhoz visszük már vasárnap délután és a mamának/papának olvas Panni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése