2024. augusztus 22., csütörtök

Jaj, úgy élvezem én

 a szabadságot, szívesen lennék most egy-két hónapig háztartásbeli. Utána valószínűleg idegbajt kapnék, de most jó, hogy van idő mindenre. Kipakoltam, kimostam a hűtőt, a konyhaszekrényeket, tegnap gombapörköltet főztem Attilának, ma reggel friss sült gombás, tojásrántottás szendvicset kapott. Nyílván máskor is kap enni, de azért ha az embernek van ideje, akkor más minőségben tud pakolni reggelente. 

Csajoknak voltak itt barátnőik, Anna, Orsi, most Panka osztálytársa/barátnője Niki van itt. Nincs igazán medencés idő, de jól eltársasoznak négyesben. Bírom a nagyokat, jó fejek, hogy simán becsatlakoznak és elvannak együtt. 

Bevásároltam a Balcsira, össze van készítve minden, nagyjából kitaláltam milyen gyorsan elkészíthető kajákat fogok főzni. Kiderült, hogy Julcsiék is pont Badacsonyban vannak vasárnapig, így lehet, hogy szombaton összefutunk majd.

Tegnap megpróbáltam reprodukálni Dorkának a Lidl belga csokis párnáját, mert nem kaptunk fagyasztva, pedig nagyon szereti. A tésztán kell még dolgozni, az nem lett ugyanolyan, a krém viszont tuti lett. Volt fahéjas csiga, mára készült pudingos-kekszes süti. 

Kicsit ma a gépet is bekapcsoltam és dolgoztam pár órát, de simán belefér.

Sokat olvasok, pihenek, Lilivel olvassuk a Bánk bánt, elég nehéz neki a nyelvezete miatt, ezért minden szakasz után megbeszéljük, hogy mi történt. 

Huszadikán túrázni mentünk Dorkával és Attilával Tihany körül, nagyon jól esett, régen voltunk már a természetben, sosem jutott rá idő hétvégén. Igyekszünk majd visszahozni, most, hogy már hűvösebb lesz.


Nagyon szeretem így a Balatont, messziről nézni, nagyon szép. A tömeget a strandokon már kevésbé bírom.

Attilával megkóstoluk az ország tortáját, kicsit sétáltunk a belvárosban is, de a tömeg miatt hamar hazamenekültünk. A mákvirág lenne az én sütim, ha nem lenne benne mák, nem bírom az ízét. A zöld málnát nagyon vártam, de nekem nem elég pisztáciás.

Csajok nagyon jól érezték magukat a táborban, alig várják a szezonkezdést. Október végén, november elején már tesztverseny lesz és úgy néz ki, hogy az OB Budapestről Zalaegerszegre kerül, így az is ottalvós lesz. Lányok nagyon örülnek neki.




2024. augusztus 9., péntek

Lassan

 magunkhoz térünk a sokkból, hogy haza kellett jönni a nyaralásból. Kezdünk visszarázódni a hétköznapokba, amelyek egyelőre csak a felnőtteknek dolgosak. Jövő héten a csajoknak is visszaáll a világ rendje, kezdődik az edzőtábor, újra jégen lesznek. Már nagyon várják.

Elkezdtem a bevásárlásokból füzetekkel, írószerekkel hazajárni, a lányok ki vannak akadva,  hallani sem akarnak még az iskoláról. Pedig most már hamar itt lesz.

Mi megkaptuk a cégnél az augusztus 20-i hetet, leállunk, és mivel utána következő héten szabin lettem volna, szuper hosszú pihenőm lesz. Augusztus 16-án dolgozom utoljára és csak szeptember harmadikán megyek legközelebb. Ebből egy hetet Badacsonyban fogunk tölteni.

Ikreknek lejár a személyi igazolványuk, azt meg kell csináltatni, már jelezte a korcsolyaszövetség is.

Tegnap itt volt Évi és Peti, együtt néztük a konferencia liga meccset, ami mondjuk nem volt nagy élvezet, kikaptak a fiúk Cipruson. Reméljük jövő héten hazai pályán tudnak javítani.

Hihetetlen, hogy már az augusztusból is elszaladt egy hét, egyre rövidebbek ezek a nyári szünetek.



2024. augusztus 6., kedd

Most most most

 jött a hír, hogy Panka júliusi komplex középfokú nyelvvizsgája sikeres volt.

Büszkék vagyunk rá!