2020. október 29., csütörtök

Őszi szünet

 Már csütörtök hajnal van, elrohantak a napok. Itthon vagyok velük egész héten, volt még szabim és ránk fér az együtt töltött idő, amikor csak úgy vagyunk. Jó érzés, hogy kicsit több idő van mindenre, nem csak rohanunk és a tanulással, leckével nyúzom őket.

Ma az állatkertbe megyünk, alpakabolond gyermekem legnagyobb örömére.

Tegnap megvolt a hét első halloween partyja is, a jégen. Lesz még a baletten is, sőt Pankának szombat este osztálybulija is lesz a Palotavárosi tavaknál.

Tanulni szerencsére nem olyan sokat kell, Pankával haladunk a HEBE olvasóversenyével, pénteken fel kell adni, de már csak a kreatív feladat van hátra, a feladatlappal megvagyunk. A Pál utcai fiúkat kell feldolgozni, nagyon ötletes feladatokkal, bár kicsit túlvállatuk vele magunkat, mert a sok elfoglaltság mellett azért húzós, ha rendesen meg akarja csinálni az ember. Most jól jött a szünet, a második forduló december 2-i határidejét érdekesebb lesz tartani.


Kedden voltunk könyvtárban, Panka és Dorka azóta lekesen olvasnak. Már teljesen önállóan mennek fel a gyerek könyvtárba, Panni most éppen egy sorozatot olvas, elkéri a következő részét. Önállóan válogatnak, és általában be is jön, amit kikölcsönöznek. Dorka Maksai Kinga Erik és a legfelső utáni emeletet olvassa, pár óra alatt befalt kétszáz oldalt. Szerintem ő nagy krimi rajongó lesz :-)

Pankusz a Kinra girls könyveket olvassa, még a neten is rákeresett, hogy létezik-e tényleg a Bergström Akadémia, mindhárman egyetértenek abban, hogy ilyen tehetséggondozó suliba szívesen járnának.

Az esti olvasással most fejeztem be nekik a Könyvvadászokat, úgyhogy lesz egy utunk a Pagonyba, mert megjelent a második rész. 

A héten rengeteget énekeltek, a szokottnál is többet, már készülnek a karácsonyi gálára. Nagyon lelkesek. Megjöttek az énekstúdiós pulcsik is, le sem veszik őket, szerintem úgy kell majd lelopni róluk egy mosás erejéig. :-)

Jutott idő egy kis festésre is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése