2015. szeptember 23., szerda

Dorka

Dodónak nagyon jót tett a nyári szünet, a pihenés, sokkal összeszedettebb mint tavaly. Az írása egészen szép lett, pedig esküszöm nem nyaggattuk a nyáron gyakorlással. Olvasás is nagyon szépen megy neki, Borit olvas esténként, három-négy oldalt, egészen folyékonyan.
A matek házijai rendben vannak, cserébe magyarból rengeteget javít itthon. Vettem az Ikeá-ban ilyen jegyzettömböt és azzal címkézem fel a hibáit. Inkább figyelmetlenségből erednek ezek, mert ha hangosan elolvassa itthon, az esetek 99%-ban magától tudja, hogy mi a hiba. Ékezetek rendszeresen lemaradnak, j-ly felcserélődik, ilyesmi. Ha a suliban elolvasná még egyszer amit leír, akkor szerintem simán ki tudná javítani magának, csak ott siet.
A különórákon is nagyon ügyes, úszóstílusa is sokat javult, de azért látszik, hogy ez nem az ő sportja lesz.
Iskolai úszáson is rendesen dolgozhatott, mert kaptunk levélkét, hogy mehetne öttusázni. Ez felejtős, mert hétfőn és szerdán 19-20 óra között vannak az edzések, ami szerintem ekkora gyerekeknél embertelen. A szombati futóedzés pedig üti a korit.


A sulival kapcsolatban egyelőre lelkes, bár este elég hamar kidől, szóval azért elfárad rendesen.
Most úgy néz ki, hogy hétfőn és kedden lesz a teljes szabadnapjuk, minden külön foglalkozás nélkül.
Szerdán légtánc, erre ma megyünk először, csütörtökön ugye az úszás, nagyon jó időpontban, mert négyre megyünk, tehát ezen a napon előbb elhozzuk őket a suliból, így még utána is marad idő játékra, együttlétre estig. Pénteken pedig a karika edzés, nyolcvan perc, jól átmozgatja őket. Dorka kicsit félt a magasban, de tetszett neki a dolog. Elfáradt az alkarja, oda nem dolgozott eddig :-)
Jó, hogy a szombati koriedzés is átkerült kilencre, nem kell korán kelni és szeretnek menni. Szombaton keményen megdolgoztatták őket, jó lenne, ha mindig ilyen edzések lennének, sokat fejlődnének idén.





Fotó: Badacsonyi Ildi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése