2016. szeptember 30., péntek

Zene Világnapja

Nagyon büszke voltam a csajokra, csodaszép koncertet  adtak a város zeneis iskoláinak kórusai.





A Kossuthos kórus színes sálban

Fél háromkor már elindultak a suliból és hatkor kezdődött a műsor, fél nyolckor jöttünk ki a sportcsarnokból. Előtte végig próbáltak. Néha féltem, hogy Dorka leeseik a lelátóról, akkorákat ásított.
Nagyon élvezték ennek ellenére a szereplést, boldogan jöttek ki a végén.

Meghívtuk Márti óvónénit is, akinek szintén nagyon tetszett a műsor.






2016. szeptember 26., hétfő

Túl vagyunk a hét legnehezebb napján

Hosszú nap a suliban, koriedzés, szárazedzéssel megsépkelve.

Ma aláírtam ez első ötöst a tájékoztatóban. Dodó szerezte hangos olvasásból.

Csajok nagyon ügyesek voltak, rendesen dolgoztak a jégen. A szárazon már volt egy kis duma, de nem volt vészes.
Megkapták a sportegyesületi tagsági könyvet mindhárman, következő feladat máris adott. Be kell jelentkezni a sportorvoshoz.

Dorkának és Pannának megvolt a heti szintetizátor óra is, kaptak új darabot és mehetek a hangszerboltba kottát venni Dorkának.

A nagyok bőszen készülnek a pénteki koncertre, azt hiszem ez a hét erről fog szólni, itthon is egyfolytában énekelnek.

Pankusznak holnap lesz az elsős/olvasókönyves fényképezés, kértem tesós képet is, de Lili bejelentette, hogy ő nem szeretne a fényképész elé járulni.

Dorkát kellene még bejelentenem a fogszabályzásra.


2016. szeptember 24., szombat

Három hét kemény munka

eredményeképpen lassan visszarázódunk a dolgos hétköznapokba a nyári lazulás után.
Többkörös egyeztetés után kialakult a végleges órarend, a zeneiskola beépült a sulis órarendbe, szegény Dorkának hétfőn nagyon kemény napja lett, de egyszerűen nem tudtuk máshová bepasszírozni a szinti óráját.
matematika
emelt ének
magyar
magyar
tesi
szintetizátor
énekkar
és amint innen kiesik, ott vagyunk érte és megyünk a jégre.
Kedden is hét órája van, mert ott gyors ebéd után emelt ének és kórus is van hatodik-hetedik órában.
Bár Csilla néni szétszedte az énekkarosokat szólamok szerint és nem mindig lesz ott mindenki próbán, ez jelent némi könnyebbséget.

Szeptember 30-án fellépnek a lányok a Zene Világnapján a Vodafone Sportcsarnokban a kórussal. Az sem lesz laza nap nekik, mert fél kettőkor elviszik őket a suliból busszal, a koncert viszont csak hatkor kezdődik és fél nyolcig fog tartani. Szerintem nem kell őket sokat ringatni este.

Lassan túl leszünk az összes feliratkozáson, kitöltésen, befizetésen. Beiratkoztunk, megrendeltünk, és fizettünk mint a katonatiszt. Jó, hogy vége :-)

Az ikrek angol szakkörre iratkoztak még fel, illetve mindketten csapattagok a Kalandos versenyben. Ez az egy volt szimpatikus a sok online verseny közül. Olvasás/szövegértés, érdekesnek tűnik a könyv, amit meg kellett rendelni hozzá, Dorka már nagyon várja, hogy megérkezzen.

Pankusz jól érzi magát még mindig, lelkes, ügyes. Bár a héten volt nagy sírás egyik délután, mert összeszedett egy fekete pontot. Udvari magatartás címén, jelentsen ez bármit.
Ami fontosabb, hogy olvasásból összegyűlt a tíz piros pontja
A koriedzéseket élvezik, egyre ügyesebbek, gyorsabbak.

Ha marad még időnk, akkor alkotunk kicsit




2016. szeptember 10., szombat

Végre teker

Tavaly már megpróbálkoztunk a pótkerék elhagyásával, de legkisebbünk rettenetesen be volt tojva, ezért úgy döntöttem nem erőltetjük.
Idén nyáron nem került szóba a dolog, de a sulikezdés és a hosszú vénasszonyok nyara örömére úgy döntöttünk, hogy próbálkozunk újra.
Mostanra érett meg a dologra, mert kb. kétszer fél óra gyakorlás után egyedül ment, elindult, kanyarodott. Csütörtökön már eltekertünk a Pozsonyi útra a fagyizóba.
Nagyon lelkes, minden délután kint vagyunk a Bory szobor mögött és róják a köröket.










Beindult a verkli - tapasztalatok másfél hét után

Az iskolakezdés első hete igen rövidre sikeredett, lévén, csütörtökön volt elseje. Panka nagyon várta már a sulit, bár kicsit tartott az évnyitós szerepléstől.

 Mindenkit leadtunk cuccostól a helyére, aztán visszatértünk Pankához, hogy el tudjuk kísérni az évnyitóra, amit a többiek a termekben hallgattak.
Panka padtársa KisKari lett, nagyon helyesek együtt.
pöttyet meg volt szeppenve








 Az évnyitón is túlestünk, kicsit halkan ugyan, de hiba nélkül mondta el a kisasszony a versszakát.
Visszakísértük a terembe, aztán elbúcsúztunk, hogy megismerkedhessen az iskolával. Bevallom kicsit féltem, hogy hogyan jönnek majd haza. Panka nagyon lelkes volt, Dorka is jól érezte magát, neki is nehéz volt, mert elhagyta az iskolát az osztályfőnöke, így idén új tanítónénit kell megszeretnie. Szerencsére úgy tűnik szimpatikus neki. Lilinek volt talán idén a legkönnyebb dolga, neki ismerős helyzetbe kellett visszatérnie és már nagyon várta, hogy barátnőzhessen.

Pénteken egykor mentünk a csajokért, mert a nagyoknál mondták, hogy el lehet őket hozni. Panka felháborodva közölte, hogy neki még lesz egy rajzórája, és leszünk szívesek később visszajönni érte. Itt már tudtam, hogy nagy baj nem lesz :-)

A hétvége után is lelkesen mentek. Hétfőn már beindult a korcsolyaedzés is. Szerda környékén azért éreztem, hogy fáradnak, egyre könnyebb volt őket este lefektetni.

Panka nagyon élvezi a nagylányságot, szívesen megy, napközis tanító néni szerint lelkes, házi feladatait nagy odafigyeléssel, igyekezettel végzi, szóval jól tettem, hogy nem tartottam vissza, azért mert pici.

Jövő hétfőn beíratkozunk a zeneiskolába és megkezdik a kisasszonyok a hangszeres tanulmányaikat is. Egyelőre mindannyian szintetizátorra fognak járni, aztán majd meglátjuk. Panka dobolni szeretne :-)

A nagyok idén testnevelés óra keretében teniszezni tanulnak, pénteken meg is volt az első óra, nagyon élvezték.

Ma is zajlott

Reggel fél kilenckor már a koripálya felé tartottunk. Csajokat jégre tettük, aztán elugrottunk vásárolni, hogy gyorsan letudjuk a kötelezőt.

 (a képek a hétfői száraz és keddi jeges-edzésen készültek)












MiniManó











Kori után a könyvtárba mentünk, mert elfogyott a csajok összes olvasnivalója.
Innen a város felé vettük az irányt. Füstölődtünk kicsit a Lecsófesztiválon. Csajok játszottak, alkottak, lecsó is jutott.






Délután kis pihi a nagy melegben, estére pizzát rendeltek, amit le is gyártottam.
Panna: ANYA, MIÉRT NEM NYITSZ PIZZABOLTOT....AKINEK AZ ANYUKÁJÁNAK PIZZÁZÓJA VAN, AZ INGYEN ESZI A PIZZÁT?
Igen ingyen, de anyukája annyival kevesebb pénzt keres.
Panna: NEEM, MERT MÁSOK IS ZABÁLNI A FOGJÁK A PIZZÁDAT!
Jót tesz az önbizalmamnak a kis szaros :-)

Vacsi után még egy órát bicajoztak is, szerintem ma sem kell őket ringatnom.