2016. június 25., szombat

Lili és a nászmise

Dóri néni meghívta az egész osztályt a Barátok templomába az esküvőjére. Lili persze el szeretett volna menni, így teljes létszámban felvonultunk. Egészen sokan voltak az osztályból, vittünk közös ajándékot és készültünk egy kis rózsaszirom szórással is, mire kijönnek a templomból.
A nászmise közel másfél órás volt, a gyerekek nagyon kínlódtak a végére. Lili már az első húsz perc után megkérdezte: MIÉRT ÉNEKELNEK MÁR MEGINT? MIÉRT NEM MONDJÁK, HOGY FÉRJ ÉS FELESÉG VAGYTOK, AZTÁN MENJETEK?

Viszont azt mondta, hogy Dóri néni nagyon szép volt, találkozott az osztálytársakkal, így végül szép emlék maradt a nap.

Sok boldogságot kívánunk!














2016. június 21., kedd

Bizonyítványosztás - búcsúztató

Reggel anyáék vitték a lányokat a biziosztásra, sajnos nem tudtam ott lenni.
Szép lett az év végi eredmény, Dodika kitűnő lett, Lilusnak becsúszott egy négyes magyarból, de erre számítottunk is. Nagyon büszke vagyok mindkettőjükre, az egész éves munkájukért, elfáradtak év végére. Ha nagyon ráfekszünk a vége felé és többet tanulok Lilivel, lehet, hogy lehetett volna ötös is, de a félévi kikészülése miatt nem akartam nagy nyomást gyakorolni rá, annyit nem ér az egész. Ez most így sikerült. Jövőre majd meglátjuk, nem bánnám, ha kicsit kiegyensúlyozottabb lenne a teljesítménye és nem függne ennyire a lelkiállapotától, de talán ez is javulni látszik.
Annak örülök, hogy lelkesen olvasnak minden este a könyvheti könyvből, a sok pihenés mellett.
Lili külön kérte, mert Dóri néni mondta neki, hogy gyakoroljon.



Délután az igazgatónő búcsúztatójára már én is odaértem, a lányok énekeltek a kórussal. Több mint két órás lett a műsor, nagyon szenvedtek a gyerekek a végére. Nyári szüneti hangulatuk volt már rettentően :-)













2016. június 19., vasárnap

Apák napja

apa nélkül.
Talán Lili viseli legrosszabbul az "apátlanságot", fél, hogy nem jön többet haza v. hogy én is eltűnök. Szerencsére beszél róla, így meg tudom nyugtatni.

Napközben egyébként jókedvű, este hiányzik neki leginkább Attila.

Délelőtt, miután Dorkát is kivertük az ágyból nagy nehezen, a Bory-várba mentünk, mesés várlátogatásra.
Idén Csukás István meséiből válogattak, azok alapján állították össze a 12 feladatot. Zenéltek a Gombszeművel, fociztak Mirr-Murral, építettek házat Sün Balázsnak, horgásztak a nagy ho-ho-horgásszal.
Lányok jól érezték magukat, de a rendezvény egyre felkapottabb, évről-évre több a gyerek, lassan kinövi a várat.





































Itt még nem ért véget a feladatok sora, de elfogyott a szabad kezem, ugyanis mindent rám hagyományozott menet közben a három nőszemély.

Ebéd után nagy volt az öröm, mert megjöttek anyuék a nyaralásból. Délután videót készítettünk Attilának apák napjára, lányok nagyon lelkesek voltak, szerintem jól is sikerült.