2016. május 31., kedd

Panka ballagás

Ez a nap is eljött, legkisebbünk is elballagott a Lepke csoportból.
Nagyon helyes kis műsort adtak, édesek voltak a gyerekek.
Panka volt a pünkösdi királylány, amit titokban tartott, így jól meglepődtünk.
Reggel büszkén vitte a sütit

ballagós csokor

ballagók önarcképe

Panka














ajándék cseresznyefa az itt maradóknak


jól meglocsolták




az emlékplakettel



A videót Gergő nagypapájának köszönjük!

2016. május 30., hétfő

Anyák napja - Lili

Egyértelműen Lilkóék nyerték a ki tud később iskolai anyáknapját tartani versenyt, amennyiben van ilyen.
Kicsit sűrű lett nekik az év vége, a sok dolgozat, emelt énekes koncertre való felkészülés mellett még verset is tanultunk.
Cserébe nagyon szép kis műsort láttunk, a gyerekek nagyon helyesek voltak. Lili rettenetesen izgult, de egyre jobban kezeli.


2016. május 29., vasárnap

Első táboros időpont

Nagy nehezen megszületett a döntés, július 4-9-ig már biztosan lovastáboroznak a csajok.
Idén valahogy nehezen állt össze a nyár, sok volt a bizonytalanság, nekem az új munkahely miatt, a csajoknak az augusztusi koris tábor miatt, aminek még mindig nem tudjuk az időpontját.
Végül úgy néz ki, hogy júniusban leszünk egy hetet együtt Siófokon, így arra a hónapra nem szervezünk tábort, a többit még meglátjuk.

Vasárnap már Liló is önállóan lovagolt, nagyon élvezte, de azért elfáradt.




















Az első Ultrabalatonom

Merthogy lesz több is, ez biztos.
Hihetetlen élmény volt.
Mindig tudtam, hogy emberfeletti, amit az egyéni futók teljesítenek, de így testközelből látni, hihetetlen volt.

Szuper csapat tagja lehetettem, jó hangulatú másfél nap volt, kicsit lehetett volna hűvösebb :-)
Az első szakaszomat fél tizenegy körül kezdtem, nagyon kikészített a meleg. Mivel mostanában vagy reggel vagy este volt időm futni (vagy semmikor, ezt is megéreztem rendesen), felkészületlenül ért a forró, párás levegő.
Ehhez képest a második, délutáni futásom eszményi körülmények között zajlott. Ráadásul tudtam, hogy csak hat kilométer és vége, szóval hajtott a lendület :-)
És megvolt az érzés, amiért szeretek futni, mert ez tényleg egy támogató közösség. Itt nem számított, hogy milyen régóta, mekkora szakaszt, milyen tempóban futsz, biztatott mindenki, akit lehagytam, vagy aki engem hagyott le. Teljesen ismeretlen emberekkel beszélgettem pár szót, míg egymás mellett futottunk egy kicsit, adtunk egymásnak egy kis bátorítást, lendületet.

Nem futottam most sokat, összesen csak 16 km-t, de jelen edzettségi állapotomban elégedett vagyok magammal, megcsináltam. Ez az egész adott most akkor lendületet, hogy megkeressem az időt a több, tartalmasabb edzésre, jövőre szeretnék többet vállalni a csapatban.
Szombaton Kékes, gondolkodtam, hogy lemondom, de most úgy érzem ott leszek és lesz, ami lesz. Vagy a hegy győz le engem, vagy én magamat.












2016. május 25., szerda

Zsúfolt két hetünk lesz

Zsúfolt két hetünk lesz, az már biztos. Szerdán Dorkáéknál anyák napja a suliban, pénteken Panka szülinapra megy, Lili ottalvós buliba. Szombaton és vasárnap anyuéknál lesznek, mert Attila jön velem az UltraBalatonra, ott is alszunk majd. Vasárnap igyekszünk haza, mert délután még szeretném kivinni a csajokat a gyereknapra.
A hármas-négyes és a 14-es szakaszt fogom futni, az első 9,6, a második 6 km lesz. A végén a Varga Pincészetbe fogok befutni. A felkészülésemről inkább nem mesélek, mert hol volt, hol nem volt. Nagyon igyekeztem, de az új munkarend eléggé bezavart, így túlélésre játszom majd.
Következő hét hétfőn Lili anyák napi műsora lesz, kedden délután Panka ballag az oviból. A ceruzákat már megvettem a ballagós csokorhoz, a virágboltba kellene még eljutnom. Kedden szabadságon leszek, kettőre megyek Nórához is, beszélgetni kicsit Liliről.
Másodikán az emelt énekes hangverseny, idén a Muzsika hangjai a téma, biztosan szép lesz. Jövőre pedig Panka is ott lesz már az énekkarban.
Pénteken sulis és ovis osztálykirándulások, utóbbi családos, de mivel a nagyok is pont aznap mennek, „csonka” család leszünk, bár Panka valószínűleg élvezni fogja.
Szombaton megnéztük az Édes Élet csokifesztivált délelőtt. A csajoknak vettünk csokinyalókát, csokigyűrűt. Ebéd után anyuék elvitték őket Esztiékhez, Sophie ballagására. Úgy volt, hogy tekerünk egy tókört, de végül estig takarítottunk.
Vasárnap lovacskáztak a csajok. Dorka nagyon ügyes volt, teljesen egyedül lovagolt a nagy pályán, nem volt körülötte más lovas, önállóan kellett ügetésre bírnia Ginát. Ügyesen megcsinálta a feladatokat is, kézváltások, kis kör, szlalom. Lili és Panka futószáraztak még, de jövő vasárnap már Lili is önállóan megy majd. Pankusznak ez volt az első könnyített ügetéses edzése, ügyeske volt.
Délután gumiztunk, újra divat lett a suliban az ugrálás, ezt játsszák szünetben a kislányok, főleg Dorkáék osztályában. Lehet kapni sportboltban is, de mi anyut nyúltuk le gatyamadzaggal.
Fél hat körül Dorka eljött velem futni, négy km-t bírt, nagyon büszke voltam rá. Profin csinálja, figyel a légzésre, egészen jó a karmunkája. Lassan simán le fog futni J
Este Ildikékhez ugrottunk még át egy kicsit. Olyan gyorsan elszaladnak a hétvégék, hogy borzasztó. Lilike meg is jegyezte este, hogy mennyivel jobb lenne, ha két napot kellene iskolába menni és ötöt maradhatna itthon. Mélységesen egyetértettem vele. Nagyon fáradtak már, látszik rajtuk, egyre nehezebben veszem rá őket a tanulásra délután. Jó az idő, egyre tovább van világos, nem is akarnak bejönni a kertből. Hétfőn nagyon sajnáltam őket, mert a keddi környezet dolgozatra Dorkának muszáj volt tanulni. Lilinek is volt némi tudnivaló az életfeltételekről és az életközösségről. Ráadásul péntekre az Anyám tyúkját is meg kell tanulnia. Semmi kedvük nem volt hozzá. Matekkal és helyesírás gyakorlással már nem is nyúzom őket, nem látom értelmét. Dorkát – ha csak nagyon el nem szúr valamit – úgysem menti meg már semmi a kitűnőségtől, Lilinek a matek és a magyar még kérdéses, lehet, hogy négyes lesz, de ennyit tudott idén nyújtani. Nagyon befolyásolja a pillanatnyi lelkiállapota a teljesítményét, ezen kell sokat dolgoznunk jövőre a pszichológussal karöltve. Nem is a kitűnőség a cél, csak az egyenletesebb teljesítmény és hogy képes legyen azt nyújtani, amire valójában képes.

Mindezek mellett szervezem az ovis ballagási ajándékot is, nem egyszerű, tavaly ilyenkor már minden megvolt, idén meg…

Anyák napja - Dorka

Jól elcsúszott idén a suli az anyák napjával, lassan itt az év vége. A gyerekek nagyon édesek voltak.
Dodókát nagyon sajnáltam, mert negyedik volt a sorban és pont előtte énekeltek volna, de ő ezt elfelejtette, és nagy lendülettel belekezdett a versbe. Felénél eszébe jutott, hogy valami nem stimmel és elkezdtek potyogni a könnyei. Bőgtem én is vele :-)
Becsületére legyen mondva, a verset elszavalta végig a drágám. Úgy sajnáltam, hogy nem tudtam rögtön megölelgetni.
Hangszeres bemutató is volt, sokan tanulnak zongorázni az osztályban. Dorka furulyázott, ettől kicsit féltettem, mert ő és a furulya még mindig nem a legjobb barátok, még mindig rövidek hozzá a kis ujjai és hát valljuk be őszintén gyakorolni is lusta :-)
Szép ajándékot készítettek technika órán.






megtaláltok a tablón?