2015. február 25., szerda

A menyasszony

Panni tegnap a kádban elővezette a nagy újságot kérem:

ANYA, AZ ANDRIS AZT MONDTA, HOGY HA NAGY LESZEK, ÉN LESZEK A FELESÉGE!

És te mit mondtál?

HOGY IGEN. NEM BAJ?


Női agy

Lili kétségbeesetten jött haza, hogy nem értette a matekot órán, lemaradt és így most nincs kész minden feladat.
Nekiültünk, magyaráztam. A gyerek öt perc múlva rohamot kapott, hogy akkor most neki elég volt, majd a Dóri néni korrepetáláson elmondja.
Nem adtam fel. Megértette. Megcsinált egy egész sort egyedül, hibátlanul.
Este Attilának mutattam, mivel szenvedtünk, kapásból mondott egy másik megközelítési lehetőséget, ami tulajdonképpen egyszerűbb is. Nekem eszembe sem jutott.
Előadta Lilinek is. A gyerek közölte, hogy tudja, de ahogy anya mondta, úgy egyszerűbb.
Hiába, máshogy jár az agyunk :-)


Nem szeretem egyébként, ezeket a helyzeteket, mert nem tudom, hogyan magyaráz/tanít Dóri néni az órán, nem akarom összezavarni a lányokat.

2015. február 24., kedd

Bábelőadás élőszereplővel





Rendes nyuszink van, bármit eltűr Lilitől :-)

Összefoglaló

Heti büszkeségeink:
Dorka meglepetés könyvbemutatója, mert nem árulta el, mire készül.
A szerdai torna, ahová már nem léphettek be a szülők, de a gyerekek szépen dolgoztak, még Panka is. Továbbra is lelkesek, szívesen járnak, aminek nagyon örülök
Panka, aki a legédesebb kis páva volt a farsangon és nagyon örülök, hogy végül sikerült rábeszélni és a sok kis királylány mellett valami egyedi volt. Nagyon tetszett neki is, hogy sokan megdicsérték. A verset végül nem merte elmondani a "tömeg" előtt.




A lányok minden este lefekvés előtt maguk is olvasnak már Panninak, rövid mesét, verset. Lili egyre szebben, értőbben olvas, Dorkával még kicsit többet kell foglalkozni, de ő is nagyon lelkes és ez a lényeg.
Panni, aki megtanulta leírni a nevét és lelkesen gyakorolja minden kis darab papíron.
Attila, aki sulis napokon remekül elvan a csajokkal, hol sportolni mennek, hol moziba, sőt még takarítanak is. Tiszta jó dolgom van!
Tegnap lefutottam az új futóéletem leghosszabb távját, 10700 m-t és ezzel összejött a heti 32 km futás. Mondjuk régen volt, hogy egybe futottam ennyit, de az még csikókoromban volt :-)

Szombaton táncházban voltunk, Lili az elején kicsit kedvetlenül, mert egy kis barátnője sem jött el, de aztán belejött a bulizásba és a végére nagyon jól érezte magát ő is.
Cibere vajda és Konc király


kiszáradt a diófa

Panni rohan apáért



gyöngyfűzés

Vasárnap délelőtt az Alcsúti Arborétumba látogattunk el, megnéztük a hóvirágokat. Láttunk mókust, sőt kb. fél méterre tőlünk két őzike ugrott ki a bokorból, volt ijedség hirtelen.

















 Csináljunk családi képet, avagy hogyan viselkednek a gyerekeink a nézz ide és mosolyogj felszólításra



















Lili szerint pandamacierdő