2014. július 28., hétfő

Kopaszi gát, ikres bandázás

Ma szabin voltunk, elvittük a csajokat a Kopaszi gátra és találkoztunk Bogiékkal és Meliékkel. Három ikerpár + Panka vette be először a Kölyök-Öböl játszóházat, aztán pedig a gátat. Ebédeltünk, játszótereztünk, a lányok nagyon jól érezték magukat.
Amikor beszálltunk az autóba és elindultunk, már mondták is, hogy Tami és Lau máris hiányoznak nekik, meghívták őket a szülinapjukra is.
Építkezés


Kész a ház

csajok



Duna

Kacsaetetés

Kalózok



várják az ebédet

Cassian és Luka

Tami, Lau, Dorka, Lili

Ikrek klubja :-)


fagyizós










rajt

futóverseny

gurulóverseny

búcsúkép

2014. július 27., vasárnap

Zsúfolt szombat avagy, lovastábor záró nap, lovasbemutató, Panna nap, Koronás Park

Ma kicsit később is ráértek a csajok beérni a táborba, így mivel Attilának reggel volt egy kis munkája, addig a csajokkal bevásároltunk Panka esti bulijára.
Grillezni fogunk, és cobbler"torta" lesz fagyival és tejszínhabbal. A nagyok kicsit meg voltak keveredve reggel, mikor rájöttek, hogy Panka egész nap velünk lesz, mialatt ők a táborban készülnek a délutáni lovasbemutatóra. Aztán megnyugodtak a kedélyek, vittünk virágot Móni néninek és Sárának és csokit Sárának és Szandrának, akik a legtöbbet segítették a csajoknak az elmúlt pár napban.
Pankával ezután kiszálltunk a Koronás Parknál, Attilának még otthon is volt egy kis munkája. Pannussal két és fél órát töltöttünk ott, mindent kipróbált, nagyon jól érezte magát. Szuper kis hely lett, egyedül a fém csúszdákat kellett volna átgondolni szerintem, mert tizenegy után már jó forró volt. Reméljük, hogy sokáig ilyen szép marad a gyerekeknek.




















Ahogy a képekből is látszik, itt aztán van hely bőven kúszni-mászni, ugrálni és szinte minden korosztály megtalálja a neki való szórakozást.

Miután jól lefárasztottam a gyereket, anyuéknál ettünk finom ebédet, aztán a kisasszony némi duzzogás után aludt egyet. Végül alig bírtam felverni, mire indulni kellett a csajokhoz, hogy le ne maradjuk a három órai bemutatóról.
Amíg aludt, összedobtam gyorsan a sütit, estig a hűtőben lesz, majd frissen sütöm. Készítettem egy nagy kancsó limonádét is és előkészítettem a kerti pavilont a vacsira.
A lovasbemutató szuper jól sikerült, az összes gyerkőc nagyon ügyes volt, persze voltak nagy drámák is, egy kislány tíz percig zokogott, mert nem úgy sikerült neki, ahogy gondolta, volt aki pályát rontott, de persze ez csak őt zavarta, mert mi csak csodáltuk, hogy milyen ügyesek. Minden kicsi lépésben ment, de önállóan és Dorka még egy labdás feladatot is bemutatott. 
Nagyon-nagyon köszönjük Móninak az áldozatos munkáját, amit ebbe az egy hétbe (és az egész évbe) belefektetett, azt, hogy szereti a csajokat, hogy biztosította nekik a hátteret ahhoz, hogy egy hétig önálló nagylányok legyenek. Sárának és Szandrának köszönjük a sok segítséget. Minden gyereknek, köszönjük hogy befogadták őket a táborban és segítették őket, ha kellett.
Szuper élményekkel jöttek haza!
Mi pedig kicsit megnyugodtunk, mert ez egy újabb lépcsőfok az önállóság felé és így a suli előtt nagy megnyugvás, hogy simán vették az akadályt, semmi gond nem volt velük, rendesen, fegyelmezetten viselkedtek és beilleszkedtek a csapatba. (Azt mondjuk előre látom, abból, ahogy a cuccukat kezelték, hogy egy-két tornacuccot pótolnom kell majd :-)
Pályabejárás

Mint a nagyok

bevonulás


A nagy csapat

Várakozik, izgul

Barátok

Nézők

Lili jön





Itt már vidáman - menni fog ez



És mi (ki) látszik a bokorban?




Dodó

Labdagyakorlat






Az önálló kör






Végeztek mára



Táborzárás


Este pedig megünnepeltük Panninkat is.